Vårens konsertprogram Forsvarets musikk

Vårens konsertprogram er spekket med musikalske overraskelser. Her kan du få med deg alt fra militære marsjer og drill til jazz og klassisk musikk.
Musikkinspektør Arnstein Lund er sjef for Forsvarets musikk. Han er stolt over vårens konsertprogram.
- Forsvarets musikk er kjent for enorm sjangerbredde og helhetlige konsertkonsepter. Vi presenterer internasjonal militærmusikk i familieshowet Norsk Militær Tattoo.I tillegg står det en rekke klassiske verker og samtidsmusikk på programmet, forteller Lund.


NRK-samarbeid

Nylig inngikk Forsvarets musikk en formalisert samarbeidsavtale med NRK. Utover våren spilles flere av konsertene i NRK P2. Avtalen er en klar anerkjennelse av blåsemusikken på linje med symfoniorkestrene og Operaen. Både Arnstein Lund og musikkjournalist Eirik Os Simonsen er svært fornøyde med avtalen.
- De siste årene har det skjedd en spennende utvikling i Forsvarets musikk, særlig vil jeg trekke frem evnen til å presentere konsertene som helhetlige konsepter for publikum, sier Os Simonsen. Les mer om avtalen og hør opptakene her.


Musikalsk overraskelse

Musikkinspektøren trekker frem konsertopplevelsen litt utenom det vanlige som et av kjennetegnene til Forsvarets musikk:
- Publikum får ikke bare en konsert, men også en helhetlig opplevelse og forhåpentligvis en positiv overraskelse over repertoaret vi besitter. Musikalsk kvalitet er en selvfølge med 153 profesjonelle musikere ansatt, sier Lund.
De fleste har nok hørt Forsvarets musikk spille på 17.mai og ved andre seremonier, noe som naturlig nok er en betydelig del av virksomheten.
- Imidlertid er det ikke fullt så mange som er klar over at vi spiller musikk innen alle sjangere, ofte i samarbeid med ulike kulturaktører. Forsvarets musikk er som kulturinstitusjon helt unik, både med tanke på tilknytningen til Forsvaret og i kraft av at vi er landsdekkende med våre fem korps, understreker Lund.