Arkivsak: Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 26. sep 2013.

Marinejegerkommandoen i beredskap

Fra 1. august er Marinejegerkommandoen (MJK) for første gang i beredskap, og vil raskt kunne støtte politiet i kontraterror-oppdrag.

​​I tillegg til marinejegerne er også Forsvarets spesialkommando (FSK) i beredskap. Begge avdelinger gjennomfører regelmessig øvelser sammen med politiet for å sikre godt samarbeid og effektiv løsning av oppdrag.

Fellesøvelser mellom Forsvarets spesialstyrker og politiet er viktig for å sikre et effektivt samarbeid. Her fra en øvelse i Kristiansund. Foto: Daniel Gauslaa, Forsvarets mediesenterFellesøvelser mellom Forsvarets spesialstyrker og politiet er viktig for å sikre et effektivt samarbeid. Her fra en øvelse i Kristiansund. Foto: Daniel Gauslaa, Forsvarets mediesenter

Regjeringen har siden 22. juli 2011 jobbet med å forbedre den nasjonale beredskapen. Mange tiltak er satt i verk, og beredskapen er betydelig styrket på mange områder.

Marinejegerne er eksperter på maritime oppgaver som for eksempel bording av skip, men de er mest av alt høyt utdannede soldater som kan settes inn i en hvilken som helst operasjon.

Marinejegerne har opparbeidet seg betydelig erfaring gjennom deltagelse i internasjonale operasjoner. Foto: Torbjørn Kjosvold, Forsvarets mediesenterMarinejegerne har opparbeidet seg betydelig erfaring gjennom deltagelse i internasjonale operasjoner. Foto: Torbjørn Kjosvold, Forsvarets mediesenter


Avdelingen har vært i Afghanistan flere ganger og har opparbeidet seg betydelig kompetanse og erfaring fra sine oppdrag der. De har også deltatt i operasjonen i Adenbukta for å bekjempe piratvirksomhet.

Publisert 26. september 2013 12:22.. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:17.