Bjørn Bjørnø er død

Tidligere marine- og spesialjeger Bjørn Bjørnø døde søndag i en fallskjermulykke i Tønsberg. Bjørnø var med på å bygge opp spesialstyrkemiljøet i Norge.

Toppbildet: Arne Flaaten / Forsvarets forum.

Bjørnø, som hadde kodenavnet «Bravo Bravo», jobbet like til det siste på pensjonistvilkår for Forsvaret. Han jobbet for Forsvarets spesialkommando (FSK) i Horten.

– Bjørn har vært en klippe i spesialjegermiljøet og var symbolet på FSKs motto: Grundighet gir trygghet. Han var en personifisering av jegerånden og mange generasjoner med spesialsoldater kjente ham godt og så opp til han, sier oberst Brage Andreas Larssen, sjef for Forsvarets spesialkommando (FSK).

– Jeg har kjent Bjørn gjennom mange år. Dette er veldig trist for alle oss i Forsvaret, sier sjef for Forsvarets spesialstyrker (FS), generalmajor Torgeir Gråtrud.


Han er særlig imponert over den lange karrieren til Bjørnø.

– Det er vanvittig imponerende. Vi hadde et båtdropp i Oslofjorden forrige uke, og da var Bjørn selvfølgelig med. Han var på jobb helt til helga, og skulle møte på jobb igjen mandag.

Bjørnø var med på å grunnlegge FSK tidlig på 80-tallet, etter å ha vært sentral i marinejegermiljøet i en årrekke. Karrieren begynte i 1954 på Marinens dykker- og froskemannskole. Senere tok Bjørnø fallskjermsertifikatet.

– Vi har mye å takke Bjørn for, særlig innen det marine miljøet. Han har tatt et enormt personlig ansvar for oppdragsløsningen, sier Brage Andreas Larssen.

– Bjørn vil bli dypt savnet, våre tanker går nå til familien, avslutter han.

Publisert 30. april 2018 12:14.. Sist oppdatert 30. april 2018 14:15.