aktuelt_2037_forsvaretshistoriskeaktuelt_2037_forsvaretshistoriskehttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=14827https://youtu.be/OfPTSCQZges

Nå åpner vi filmarkivet vårt

Nå kan du boltre deg i hundrevis av historiske filmklipp og videoer. Se alle filmene i Forsvarets historiske videoarkiv.

Forsvaret har dokumentert store deler av sin virksomhet i bilder og film fra andre verdenskrig og frem til i dag. Mange av de historiske filmene og videoklippene er nå samlet i Forsvarets historiske filmarkiv.

I arkivet finner du filmer fra andre verdenskrig og frem til tidlig 2000-tallet. Dette er produksjoner som er laget av Forsvaret og våre allierte, og filmene gir et unikt innblikk i Forsvarets virksomhet gjennom tidene.

I hver film vil du finne en beskrivelse. Enkelte filmer vil også ha en tidskode-beskrivelse, altså en beskrivelse av hva som skjer i filmen. Det gjør at du lett kan søke og finne frem til det eksakte øyeblikket du leter etter.

Arkivet er ment for hele den norske befolkningen, slik at alle kan få glede av de unike historiske bildene som er tilgjengelig i Forsvarets arkiver.

Se alle de historiske filmklippene her

forsvarets historiske filmarkiv


BRUKSVILKÅR FOR FORSVARETS HISTORISKE FILMARKIV

  • Innholdet i Forsvarets historiske filmarkiv er Forsvarets eiendom.
  • Forsvarets videoer skal ikke brukes i kommersiell sammenheng uten å innhente samtykke fra Forsvarets mediesenter. Video skal heller ikke videreformidles til tredjepart eller lagres i egne databaser.
  • Video skal ikke manipuleres eller endres uten samtykke fra Forsvarets mediesenter.
  • Vær Varsom​-plakaten skal følges til enhver tid.
  • Forsvarets videoer er opphavsrettslig beskyttet materiale. 
  • Brudd på reglene om opphavsmannens rettigheter etter åndsverkloven kan gi grunnlag for erstatning og straffes med bøter eller fengsel.

PRODUKSJONSSELSKAPER OG TV-KANALER

Om dere finner et klipp som dere ønsker å benytte i en produksjon, ta kontakt med Forsvarets mediesenter med en detaljert beskrivelse av hva dere ønsker, og til hvilket formål.

KONTAKTPERSONER

Charles Kvam
Filmarkivleder

Telefon: 23 09 77 13
Mobil: 957 41 510
E-post: jkvam@fms.mil.no

Publisert 14. mai 2018 14:24.. Sist oppdatert 15. mai 2018 10:53.