aktuelt_2029_frigirnavnetpåsavnetaktuelt_2029_frigirnavnetpåsavnethttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=14464KV Nordkapp. Arkivfoto: Forsvaret/bildearkiv/PubImages/KV Nordkapp_040912103702.jpg

Frigir navnet på savnet vernepliktig

Det er Sindre Saltveit (19) fra Vormedal som forsvant på havet fra KV Nordkapp i helgen. Han er nå antatt omkommet.

Det var lørdag morgen at det ble varslet om at et besetningsmedlem var forsvunnet fra kystvaktfartøyet «Nordkapp» i området ved Bjørnøya, som er en del av øygruppen Svalbard. Den vernepliktige 19-åringen ble sist sett om bord fredag 4. mai kl. 23.50.

Hovedredningssentralen Nord-Norge avsluttet søndag formiddag det omfattende søket etter den savnede Sindre Saltveit, som var vernepliktig om bord i kystvaktfartøyet KV Nordkapp. Kystvakten fortsetter søket.

– Vi er sterkt preget av det som har skjedd. Det er mange som har det tungt nå. Det aller viktigste er at mannskapet på Nordkapp har fått ta del i letingen, sier sjef for Kystvakten, Ottar Haugen.

Om bord i KV Nordkapp har man hatt samtalegrupper og møter for å ivareta personellet. Det består både av vernepliktige og fast ansatte. Det stilles også ressurser tilgjengelig for mannskapet når de kommer i land.

Minnestund

Mandag vil det bli avholdt minnestund for Sindre Saltveit om bord i alle Kystvaktens fartøyer og på Kystvaktens hovedkontor på Sortland.

Sjøforsvaret takker Hovedredningssentralen Nord-Norge for innsatsen med å lede og gjennomføre søket etter den savnede. En takk går også til alle de sivile fartøyene som deltok i søket, og til Sysselmannen på Svalbard.

Forsvaret vil inntil videre fortsette søk med KV Barentshav og KV Nordkapp. Man vil samtidig vurdere andre ressurser, som luftfartøy, dersom værforholdene tillater det.

–Vi skal gjøre vårt ytterste for å finne vår mann og komme til bunns i hvordan noe slikt kan skje. Mine tanker går nå til de nærmeste pårørende, sier sjef Kystvakten flaggkommandør Ottar Haugen.

Nærmeste pårørende er varslet.

Publisert 7. mai 2018 09:36.. Sist oppdatert 8. mai 2018 09:27.