aktuelt_2058_gullogrekordiskytingaktuelt_2058_gullogrekordiskytinghttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=15196Katrine Aannestad Lund under militært verdensmesterskap i skyting. Foto: Privat/media/PubImages/IMG_1307.JPG
aktuelt_2058_gullogrekordiskytingaktuelt_2058_gullogrekordiskytinghttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=15197Foto: Privat/media/PubImages/IMG_1308.JPG

Skjøt gull og rekorder i militært VM

Norge gjorde det skarpt under militært VM i skyting i Sveits. – Det var stort, sier menig Katrine Aannestad Lund.

TEKST: JONNY KARLSEN, HEIMEVERNET •  FOTO: PRIVAT

Norge åpnet mesterskapet med å vinne lagskytingene på gevær både for herrer og kvinner. Kvinnene skjøt øvelsen 60 skudd liggende og var 2,2 poeng foran Kina. Ukraina ble nummer tre, 3,2 poeng bak Kina.

På det norske laget deltok menig Jeanette Hegg Duestad (Hærens våpenskole, kompani Østerdalen), menig Oda B. Løvseth (Gardeskolen) og menig Katrine Aannestad Lund fra Heimevernets distrikt HV-05.

– Det var både morsomt og stort og vinne VM. Det er lenge siden Norge har tatt gull på kvinnesiden. Vi er et ungt lag, så dette lover godt for framtiden, sier Aannestad Lund (23), som til tross for sine unge alder har rukket å markere seg flere ganger på skytebanen.

I 2017 ble hun som 22-åring skytterdronning under Landsskytterstevnet med tangering av Landsskytterstevnet-rekorden. Nå er hun skarpskytter i et av områdene i HV-05.

Nye Verdensrekorder

På herresiden er nivået også skyhøyt. Derfor er det ekstra hyggelig at herrelaget med sersjant Kim-André Aannestad Lund, HV-03, sersjant Ole-Kristian Bryhn, HV-03 og sersjant Odd Arne Brekne, HV-08, satte ny verdensrekord med sju poeng og vant med hele 23 poeng foran Finland. Polen ble nummer tre.

Aannestad Lund ble også verdensmester i standardgevær med tangering av verdensrekord med 590 poeng. Sersjant Brekne fra HV-08 ble nummer to med 587 poeng.

Norge vant sitt fjerde gull i årets militære VM i skyting da sersjant Brekne, HV-08, sersjant Bryhn, HV-03 og sersjant Aannestad Lund, HV-03, vant i militær hurtigskyting 3 ganger 20 skudd. De vant med hele 21 poeng foran Sveits, med Polen som bronsevinnere. Brekne satte her ny verdensrekord med hele 581 poeng.

Konkurransen ble avsluttet med nok et VM-gull individuelt. Denne gangen til Brekne, som vant med 577 poeng på den militære hurtigskytingen. Lund ble nummer fire med 571 poeng og Bryhn nummer 16 med 562 poeng.

Får mye støtte

Oppsummert vant altså Brekne tre gull og ett sølv, Lund tre gull og Bryhn to gull i dette VM, mens de tre unge kvinnelige rifleskytterne våre reiser hjem med ett VM-gull hver etter den innledende lagkonkurransen. I tillegg satte Norge tre verdensrekorder i løpet av mesterskapet.

Aanestad Lund roser støtten de får fra Forsvarets skyteutvalg (FSU).

– Jeg har drevet med skyting siden jeg var liten og har nå som målsetting å ende opp i OL. Militærlaget har samme type rifle og ammunisjon, slik at denne skytingen gir meg verdifull trening, sier hun.

– FSU legger i så måte veldig godt til rette for oss med å holde rifler og utstyr i meget god orden, samt at vi blir innkalt til treninger om lag ti ganger i året. Miljøet i laget vårt et gull verdt – bokstavelig talt, smiler den unge verdensmesteren.

 

 

aktuelt_2058_gullogrekordiskytingaktuelt_2058_gullogrekordiskytinghttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=15198/media/PubImages/IMG_1309.JPG
aktuelt_2058_gullogrekordiskytingaktuelt_2058_gullogrekordiskytinghttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=15199/media/PubImages/IMG_1316.JPG

Publisert 7. juni 2018 14:10.. Sist oppdatert 8. juni 2018 09:23.