Sjef for Brigade Nord, brigader Odin Johannessen. Head of the Northern Brigade, Brigadier Odin JohannessenSjef for Brigade Nord, brigader Odin Johannessen. Head of the Northern Brigade, Brigadier Odin Johannessenhttp://forsvaret.no/media/PubImages/OdinJohannessen.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=3986Generalmajor Odin Johannessen, her fotografert fra sin tid som brigader og sjef i Brigade Nord. Arkivfoto: Thor Håkon BredesenMajor General Odin Johannessen – here photographed as Brigadier and Commander of Brigade North. Archive photo by Thor Håkon Bredesen

Her er Hærens nye sjef

Generalmajor Odin Johannessen vender tilbake til kjent terreng når han nå blir Hærens nye generalinspektør.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Utnevnelsen ble gjort av statsråd fredag, og Johannessen går inn i sjefsstillingen etter nærmere bestemmelse fra Forsvarsdepartementet. 

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen sier Odin Johannessen er riktig person til stillingen som generalinspektør for Hæren.​

​​Odin Johannessen har en lang Hær-karriere bak seg. Foto: Torgeir Haugaard, Forsvarets mediesenter– Hæren er inne i en svært spennende tid, og jeg har stor tillit til at Johannessen er rett mann til å føre Hæren enda et steg videre. Odin Johannessen har svært relevant erfaring på alle nivåer i Forsvaret og ikke minst i Hæren, nasjonalt som internasjonalt. Generalmajoren har meningers mot og nyter stor respekt i Hæren og Forsvaret, sier admiral Bruun-Hanssen.​

En Hærens mann​

Odin Johannessen startet sin militære karriere i infanteriet i 1981, og har siden hatt en bred og lang karriere i Hæren med flere deltakelser i ulike internasjonale operasjoner. Han har blant annet vært sjef for Krigsskolen, og i 2011 ble han sjef for Brigade Nord.

Våren 2014 ble han utnevnt til generalmajor og tok over som sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben i Oslo. Nå kommer han altså tilbake til Hæren.

– Jeg har hatt gleden av å jobbe tett på Johannessen som sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben, en jobb som er utført på en særdeles god og forbilledlig måte, s​ier forsvarssjefen og legger til: 

– Jeg er svært fornøyd med å få Johannessen inn i min ledergruppe, og ser fram mot et tett og godt samarbeid også i årene som kommer.

Flere nye sjefer​

Utnevnelsen av den nye generalinspektøren er ett av flere betydningsfulle sjefsbytter i Forsvarets den siste tida. I mai ble det kjent at generalløytnant Morten Haga Lunde ​tar over etter Kjell Grandhagen som sjef for Etterretningstjenesten. Lunde tar over som etterretningssjef fra årsskiftet 2015–16.

I september ble nåværende generalinspektør for Hæren, Rune Jakobsen, valgt til Lundes etterfølger som sjef for hovedkvarteret. ​

Publisert 2. oktober 2015 11:28. av Anders Fjellestad, Forsvarets mediesenter. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:24.