– Saniteten gjør en utrolig viktig jobb

Hun tar seg av akutte skader og står for helsesjekken av soldater på vei hjem fra internasjonale operasjoner. Kanskje reiser hun selv ut en dag.

Nina Gunnerud er avdelingssykepleier i Luftforsvarets sanitet og roser arbeidsplassen sin.

‒ Jeg trives veldig godt med både kollegene, pasientene og oppgavene her. Til tider er det travelt, for i tillegg til planlagte vakter dukker det opp akutte tilfeller som også må tas hånd om, forteller Gunnerud.

Innimellom tar hun seg tid til å reflektere over hva det betyr å være en del av Forsvaret.

– Vi må ha en litt annen kunnskap i tillegg, i tilfelle krise eller krig. Det setter i gang noen tanker. Alle som jobber med sanitet i Forsvaret, gjør en utrolig viktig jobb.

Her har jeg dyktige og kompetente folk rundt meg som det virkelig er inspirerende å jobbe sammen med.

Utenlandsoppdrag

Intensivsykepleieren, med mange år bak seg på norske sykehus, stortrives med både kollegene, pasientene og oppgavene på flystasjonen der hun har vært sivilt ansatt siden 2009. På Rygge har de fastlegefunksjon og helsesjekk av soldater som kommer hjem etter internasjonale operasjoner. I tillegg kommer det folk fra Luftforsvaret andre steder i landet.

Kanskje havner hun selv på utenlandsoppdrag en dag.

– Det står i stillingsinstruksen min at jeg kan bli beordret ut, så får tiden vise om det skjer. Jeg har jo tenkt på det, og jeg vet det ville vært en utfordring, særlig fordi et av barna mine ikke er voksen ennå, sier 48-åringen.

 Les mer om

 

 

aktuelt_2135_innsatsledigestillinkarriere_234_ledigestillinger/jobb-i-forsvaret/media/PubImages/KV%20Senja%20-%20NH90.jpgLedige stillingerForsvaret har i dag blitt en mangfoldig arbeidsplass med gode forutsetninger for karriere og egenutvikling.aktuelt_2135_innsatsledigestillinhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=6509


Ønsket forandring

Det var litt tilfeldig at Gunnerud havnet i Forsvaret. Etter mange år som sykepleier ønsket hun en forandring og tok eksamen i pedagogikk med tanke på å bli lærer. Så kom hun over en annonse, søkte, og hun har ikke angret. Til unge mennesker som lurer på hva de skal bli, har hun følgende å si:

– En jobb i Forsvaret gir mange muligheter. Det er en organisasjon med spennende dynamikk og kontinuerlig endring. Her har jeg dyktige og kompetente folk rundt meg som det virkelig er inspirerende å jobbe sammen med.

Publisert 3. oktober 2018 14:01.. Sist oppdatert 29. oktober 2018 18:25.