– Forsvaret skal bli aller best

Forsvaret skal spare 800 millioner kroner ved å bli best innen  offentlige anskaffelser.  Siviløkonom Aina Shabir har den viktige  jobben som prestasjonsmåler i kjempeprosjektet.

– Det er kjempespennende å jobbe med dette. Målet er at Forsvarets logistikkorganisasjon over seks år skal spare 800 millioner kroner på å bli en mer profesjonell innkjøper.

– Vi skal bli bedre til å spesifisere krav, alltid bestille gjennom riktig leverandør og ikke kjøpe unødvendig dyrt. Pengene skal heller gå til å styrke Forsvarets operative evne, forklarer Shabir som er en av dem som skal sørge for at prosjektet lykkes.

Må bevise

29-åringen har en bachelorgrad fra Hongkong, og mastergraden tok hun ved det som nå heter Universitetet i Sørøst-Norge. Hun er ansatt i Forsvarets logistikkorganisasjons analyse- og utviklingsavdeling på Kjeller, og jobben går altså ut på å måle prestasjoner og beregne gevinster.

– Det er kjempekult, for det dreier seg om mye penger.

– Vi skal nå målet vårt, understreker Shabir som koser seg med strategi, tall og problemløsning.

Og hun sitter ikke pal ved skrivebordet. Kontakten med de 13 innkjøpskategoriene som er involvert, er viktig:

– Det er veldig motiverende for meg å oppleve at jeg har en nøkkelstilling i dette arbeidet. Og det er spennende å få innsikt i alle bransjene logistikkorganisasjonen kjøper inn fra.

 Les mer om

 

 

aktuelt_2137_innsatssivilestillinkarriere_234_ledigestillinger/jobb-i-forsvaret/media/PubImages/KV%20Senja%20-%20NH90.jpgLedige stillingerForsvaret har i dag blitt en mangfoldig arbeidsplass med gode forutsetninger for karriere og egenutvikling.aktuelt_2137_innsatssivilestillinhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=6513


Et større mål

Aina Shabir jobbet fire år i Siemens før hun tilfeldigvis kom over en annonse for den nyopprettede stillingen i Forsvaret. Hun er kjempefornøyd med at hun valgte å flytte på seg.

– Å jobbe i Forsvaret gir noe mer. Organisasjonen har et større mål enn å tjene penger. Arbeidet betyr noe i den store sammenhengen, understreker hun.

Shabir har ingen problemer med å anbefale Forsvaret som arbeidsplass:
– Det er mye mer spennende enn mange tror å være en av mange sivilt ansatte i Forsvaret.

Publisert 3. oktober 2018 14:01..