aktuelt_2396_kristoffersensattinnaktuelt_2396_kristoffersensattinnhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20199En går, en annen tar over. Eirik Kristoffersen og Odin Johannessen er ny og avtroppende sjef for Hæren. Foto: Frederik Ringnes/media/PubImages/20190826FR_-0215.jpg

Hæren har fått ny sjef

Mandag 26. august overtok Eirik Kristoffersen som sjef for Hæren etter generalmajor Odin Johannessen.

​Etter fire år som sjef for Hæren overlot generalmajor Odin Johannessen stafettpinnen videre til generalmajor Eirik Kristoffersen som kom fra stillingen som sjef for Heimevernet.

Paradeplassen i Rusta leir på Bardufoss var klargjort for høytidelig seremoni og innsettelse av ny sjef. Med paradestyrker fra alle Hærens avdelinger var det høytid da Hæren takket av en sjef for en godt utført vakt – og samtidig hilse en ny sjef velkommen. 

Lokale politikere, representanter for Forsvarets avdelinger og ambassader i Oslo var også til stede.


Imponert over forgjengeren

Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen var også på plass for å takke av den avtroppende sjefen og å sette inn den nye. Før Hærens sersjantmajor avleverte seremoniflagget til generalmajor Odin Johannessen for siste gang, sa forsvarssjefen at han var imponert over jobben Johannessen har gjort, spesielt innen operativ evne og tilgjengelighet.

– Han er ansvarsfull, reflektert og tar gode avgjørelser. Odin tar tak i utfordringene han ser og løser dem på en utrolig god måte. sa Bruun-Hanssen under sjefsskiftet på Bardufoss. 

Han takket Odin Johannessen for sin innsats og ønsket lykke til videre som direktør for Næringslivets sikkerhetsråd. 

Tilbake etter 19 år

19 år etter at han forlot Hæren, er Eirik Kristoffersen tilbake – og denne gang altså som sjef. Kristoffersen har tidligere vært sjef for Forsvarets spesialkommando, sjef for plan- og øvingsavdelingen ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) og kommer fra stillingen som sjef for Heimevernet. 

Forsvarssjefen trakk frem at den nye sjefen for Hæren er en offiser som med sin brede erfaring fra hele Forsvaret, vil være rette mann til å føre Hæren videre inn i fremtiden. 

Skal bli best

Det var en glad, men alvorlig Eirik Kristoffersen som talte til troppene umiddelbart etter at Forsvarssjefen hadde forlatt paradeplassen i Rusta leir. Først takket han sin forgjenger for godt utført vakt. Deretter henvendte han seg til Hæren med et tydelig budskap om at de skal bli best på samarbeid mellom de ulike forsvarsgrenene. 

– Vi skal bli best på fellesoperasjoner, vi skal bli best på å utnytte alle resursene Forsvaret råder over. Jeg gleder meg utrolig til å få jobbe med en hær som de siste årene har økt beredskapen, sa Kristoffersen og understreket samtidig viktigheten av respekt for hverandre, mangfoldet og den enkelte. 

Etter oppstillingen samlet gjester og sjefer seg i messen for en høytidelig lunsj for de to generalene – den forrige og den nye.

Publisert 27. august 2019 10:22. av Frederik Ringnes, Forsvaret. Sist oppdatert 27. august 2019 11:39.