aktuelt_2028_nysjeffsanaktuelt_2028_nysjeffsanhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=14455Generalmajor Jon Gerhard Reichelt tok over som ny sjef for Forsvarets sanitet under en seremoni på Sessvollmoen fredag 4. mai. Foto: Olav A. B. Evang, Forsvaret/media/PubImages/nysjefFSAN31.JPG

Ny sjef for Forsvarets sanitet

Generalmajor Jon Gerhard Reichelt trådte fredag 4. mai inn i stillingen som sjef for Forsvarets sanitet.

​Reichelt overtar etter kontreadmiral Jan Sommerfelt-Pettersen, som har hatt stillingen siden desember 2013.

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen uttrykte sin takk til Sommerfelt-Pettersen, og fortalte at han hadde god tro på Reichelt som ny sjef for Forsvarets sanitet.

– Reichelt er den beste kandidaten til å fortsette det arbeidet som blitt utført de senere årene, til å utvikle og bringe Forsvarets sanitet inn i fremtiden og stadig sørge for at vi tilstreber kvalitet i det arbeidet vi legger ned, sa forsvarssjefen. 

Bred erfaring

Reichelt kommer fra jobben som sjef for Institutt for militærpsykiatri og stressmestring ved Forsvarets sanitet. Han har bred medisinsk og militær erfaring, har en doktorgrad i medisin og er lege med spesialitet i psykiatri.

– Jeg er stolt over at jeg har fått tillit til å overta denne spennende, interessante og krevende virksomheten, sa Reichelt i sin tale under seremonien.   

Viktig oppgave

Forsvarets sanitet vil under Reichelt fortsette samarbeidet med det sivile helsevesenet. Både forsvarssjefen og Sommerfelt-Pettersen poengterte at oppgaven med å skape forståelse for hvordan helsevesenet i Norge bidrar til saniteten i Forsvaret, det er en oppgave som aldri blir fullført.

– Jeg har de samme forventingene til generalmajor Reichelt som jeg hadde til Sommerfelt-Pettersen for 4,5 år siden. Fokus på sanitetsleveranser, utvikling av kompetanse innenfor sanitet og samarbeid med sivil sektor, sa forsvarssjefen.

Viktig tid fremover

Den nyslåtte sjefen og Forsvaret har en viktig tid fremfor seg. Med NATO-øvelsen Trident Juncture til høsten er det ikke rom for å feile, noe forsvarsjefen også påpekte. Den nye sanitetssjefen ser frem til å starte i jobben:

– Dette er et mindre skrekkslagent øyeblikk enn jeg forventet. Men det er emosjonelt å overta en så viktig organisasjon, sa Reichelt.

 

 

aktuelt_2028_nysjeffsanaktuelt_2028_nysjeffsanhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=14456Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen sammen med ny sjef for Forsvarets sanitet, generalmajor Jon Gerhard Reichelt. Foto: Olav A. B. Evang, Forsvaret/media/PubImages/nysjefFSAN16.JPG
aktuelt_2028_nysjeffsanaktuelt_2028_nysjeffsanhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=14457Generalmajor Jon Gerhard Reichelt signerer overtakelsesprotokollen. Ved siden av sitter forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. Foto: Olav A. B. Evang, Forsvaret/media/PubImages/nysjefFSAN7.JPG
aktuelt_2028_nysjeffsanaktuelt_2028_nysjeffsanhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=14458Jon Gerhard Reichelt tar over etter kontreadmiral Jan Sommerfelt-Pettersen (t.v.). Sommerfelt-Pettersen går av med pensjon etter en lang karriere i Forsvaret. Foto: Olav A. B. Evang, Forsvaret/media/PubImages/nysjefFSAN23.JPG

Publisert 4. mai 2018 17:16. av Johanna Garli (tekst) og Olav A. B. Evang (foto), Forsvaret. Sist oppdatert 4. mai 2018 17:20.