Ole fikk tur i CV90Ole fikk tur i CV90http://forsvaret.no/media/Lists/YouTubeVideoList/DispForm.aspx?ID=166https://www.youtube.com/watch?v=5JJMgWmPkRs&feature=youtu.beFoto: Forsvaret

Trøndersk velvilje belønnet med kampvogntur

Ole Vassmo (80) lånte gladelig ut jordene sine til Panserbataljonen. Men han glemte å spørre om å få sitte på en runde.

Panserbataljonen holder vanligvis til på Setermoen, men har de siste ukene vært med på øvelsen Cold Response i Trøndelag.

Bataljonen holdt til like ved gården til den lokale bonden Ole Vassmo og var innom gården hans tidlig i øvelsen for å spørre om lov til å kjøre de tunge panservognene på jordene hans.

– Det var en artig opplevelse jeg har​​ aldri vært med på noe slik før​.

​Avis p​å besøk

Da Trønder-Avisa​​ var på besøk hos Vassmo for å lage en sak på hvordan lokalbefolkningen blir påvirket av øvelsen, fortalte Vassmo at han ikke hadde noe problemer med å låne bort jordet og at soldatene jo trenger et sted å øve.

– Det kom to journalister og spurte om å få ta et bilde i stua mi fordi de trodde lokalbefolkningen ble belemret med øvelsen, men det har ikke vært noe problem, forteller Vassmo.​​

Glemte å spørre om tur​

D​en lokale bonden ble i midlertid litt forfjamset da de norske soldatene dukket opp og glemte å spørre om han kunne få en rundtur med vognene til avdelingen. Det fikk Forsvaret med seg og tok bonden på ordet.

– Det var en artig opplevelse jeg har aldri vært med på noe slik før, sa Vassmo da han klatret ut av stormpanservognen etter en tur på eget jorde.

Øvelsen avsluttes i disse dager og styrkene er i ferd med å frakte utstyr og personell ut av øvingsområdet.

– Nå blir det stille her og vi får sitte og tenke på alt som har skjedd, sier Vassmo, som håper styrkene kommer tilbake for å øve på et senere tidspunkt. 

Takker for​ velviljen

Det er lenge siden Forsvaret har hatt lignende øvelser i Trøndelag, den forrige var i 2005.

– Det er viktig for Forsvaret og allierte å få øve best mulig og da må vi benytte oss av sivil infrastruktur og større områder, sier talsmann for øvelsen, oberstløytnant Aleksander Jankov.

– Vi vil rette en stor takk til hele regionen for den gjestfriheten og velviljen vi har møtt. Turen med Ole og Inger er vår måte å si takk til alle som har lagt til rette og vist forståelse for våre behov, sier Jankov

Publisert 9. mars 2016 11:22.. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:28.