Dødsulykke under Cold ResponseDødsulykke under Cold Responsehttp://forsvaret.no/media/PubImages/iefncknobxpuoraidesf.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=5627Foto: Forsvaret

Omkom i trafikkulykke under Cold Response

En person omkom i en trafikkulykke mellom et pansret militært kjøretøy og en sivil bil på fylkesvei 763 sør for Snåsa mandag.

​​​​​Mandag klokka 09.55 fikk Forsvaret melding om en trafikkulykke på fylkesvei 763, rundt 22 km sør for Snåsa. Ulykken skjedde rundt klokka 09.40 og involverte et norsk pansret militært kjøretøy og en sivil bil.​​​​

En sivil person har omkommet, militært personell har ikke kommet fysisk til skade. Forsvaret bistår politiet på skadestedet, og ulykken håndteres av politiet.

Ivaretar personell​​

​Forsvaret konsentrerer seg nå om å ta vare på det involverte personellet og å bistå politiet og nødetatene. Det er politiet som etterforsker ulykken, mens Forsvaret bistår politiet på skadestedet nå og ved videre behov.

– Forsvaret øver for å ivareta nasjonens sikkerhet. Ulykker er alltid tragisk, og vi synes det er særdeles trist at en person er omkommet i forbindelse med øvelsen, sier talsmann for øvelse Cold Response, Aleksander Jankov.

Oppfølging​

Øvel​sen fortsetter, men aktivitetene som var planlagt nær ulykkesstedet, blir kansellert. Forsvarspersonellet som var involvert i ulykken, vil få hjelpen og støtten de ønsker og trenger. Personellet blir også gjort tilgjengelige for politiet.

Det var et norsk pansret kjøretøy av typen bergepanser (LEO1 ARV) fra Telemark bataljon i Brigade Nord som var involvert i ulykken. Kjøretøyet var bemannet av to ansatte i Forsvaret. De som har vært berørt av ulykken, har snakket med sine respektive familier.

Publisert 7. mars 2016 12:10.. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:28.