aktuelt_2494_ryggeairshow2020aktuelt_2494_ryggeairshow2020http://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21148/media/PubImages/20191017MG_6706.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt6. juni 2021
StedRygge
Type hendelseKultur

Rygge Air Show 2020 - AVLYST

Luftforsvaret inviterte tidlig i januar til et spektakulært show i luften over Luftforsvarets base Rygge, lørdag 6. juni 2020.

Gitt situasjonen med Covid-19 blir Rygge Air Show utsatt til neste år. Planen er at arrangementet nå skal avvikles lørdag 12. juni 2021. 

Forsvaret har tre prioriteringer i tiden framover. Disse er å løse våre operative oppdrag, hindre smittespredning og gi støtte til det sivile samfunnet. 

Luftforsvarets virksomhet går tilnærmet som normalt, noe som gjør at oppdragene løses også i den situasjonen som nå er. 

Flyshow er dermed underordnet Forsvarets viktigste oppgaver framover.

Når tiden er moden for det, vil Luftforsvaret komme tilbake til mer informasjon om Rygge Air Show 2021. 

Før avlysningen ble følgene informasjon gitt ut:

I forlengelsen av Luftforsvarets 75-årsjubileum i 2019 ønsker Luftforsvaret å vise frem nye og eldre fly på bakken og i luften. Dette er fly som tjenestegjør og har tjenestegjort i Luftforsvaret. Samtidig vil vi markere at det er 75 år siden andre verdenskrigs slutt i Norge. 

Luftforsvaret har vært gjennom en formidabel utvikling siden oppstarten i 1944 og frem til i dag. Luftforsvaret er nå inne i en fase hvor vi igjen moderniserer flyflåten, materiell og utstyr. Slik forblir vi et av verdens mest moderne og beste luftforsvar – fortsatt i stand til å beskytte landet og friheten vår.

På Rygge kan du oppleve hvordan det er å være flyger i Forsvaret. I luften vil vi vise noen av flyene våre, og hva de er i stand til å gjøre. Men det er ikke bare fly i Luftforsvaret. Vi har også mye materiell på bakken som dere kan se, røre, teste og komme inn i. 

Under flyshowet får du treffe og møte flere av flygerne, teknikerne og mange andre som jobber i Luftforsvaret til daglig. Slå av en prat eller om du lurer på hvordan det er å jobbe i Luftforsvaret, hvilke jobber vi har der, og hvordan du kan søke deg til oss.

Det vil bli muligheter for å se vårt nye stealth F-35 kampfly på nært hold på bakken og i luften, og det vil kanskje også være muligheter for å kunne få prøve seg som pilot i F-35.simulatoren.

Flere sivile fly, og fly fra andre land og NATO vil også være til stede på Rygge denne dagen. Flyshowet er også en del av feiringen av Moss 2020 – sammenslåingen av Rygge og Moss kommuner, samtidig feirer Moss sitt 300-årsjubileum dette året. 

Ikke gå glipp av årets store begivenhet, ta med hele familien, liten som stor.
Publisert 6. januar 2020 15:22. av Luftforsvaret. Sist oppdatert 25. mars 2020 12:56.