IMG_4807 kopiredIMG_4807 kopiredhttp://forsvaret.no/media/PubImages/IMG_4807 kopired.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=2575Kent Rosenby og Kine Helene Kristensen Fossbakk er motiverte for en karriere i Forsvaret.
IMG_4808kopiredIMG_4808kopiredhttp://forsvaret.no/media/PubImages/IMG_4808kopired.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=2574Kapteinløytnant og arrangør Anita Ellingsen fra FPVS er godt fornøyd med karrieredagen.
IMG_8444IMG_8444http://forsvaret.no/media/PubImages/IMG_8444.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=2573

Sivile studenter hyller Forsvarets karrieredag

Studenter fra hele landet møttes i Oslo for å få innsikt i hva Forsvaret har å tilby. Arrangementet ga mersmak for mange av deltagerne.

– Dette er et fantastisk tiltak! Dagen har vært svært informativ og jeg ser nå enda flere karrieremuligheter i Forsvaret, sier Kine Helene Kristensen Fossbakk.

21-åringen studerer psykologi i Tromsø, og var blant de 46 sivile studentene som hadde meldt seg på karrieredag arrangert av Forsvarets personell- og vernepliktssenter (FPVS). Arrangementet ble holdt i FPVS sitt vernepliktssenter i Oslo 3. juni.

– Jeg har stor respekt for dem som sikrer landet vårt, og har lyst til å være en del av det arbeidet Forsvaret gjør, sier psykologistudenten.

Rettet mot sivile

Karrieredager har blitt arrangert siden 2009, men årets versjon er den første som kun har rettet seg mot sivile studenter. Rundt halvparten av deltakerne hadde fullført førstegangstjenesten da de begynte på studier, blant dem var Kent Rosenby.

– Jeg er interessert i Forsvaret og sikkerhetsarbeid, og etter å ha tatt førstegangstjenesten, vet jeg at miljøet er meget godt. Jeg føler jeg har fått en fot innenfor og fått vist hvem jeg er i dag, sier Rosenby som til daglig studerer statsvitenskap i Stavanger.

Markedsføring gir suksess

Kapteinløytnant og arrangør Anita Ellingsen fra FPVS mener Forsvarets vekt på omdømmebygging de siste årene har gjort dagen til en suksess.

– Stillingene vi tilbyr er spennende, utfordrende og konkurransedyktige i dagens marked. Gjennom godt promoteringsarbeid har dette budskapet nådd studentene som er her i dag, informerer Ellingsen.

Bred kunnskap

Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo er blant studentbyene som var representert i hovedstaden under arrangementet. Deltakerne ble i løpet av dagen introdusert for 40 ledige stillinger i Forsvaret, karrieremuligheter, internasjonale operasjoner og organisasjonens utvikling. 60 prosent av deltakerne var kvinner.

– Studentene studerer alt fra økonomi til russisk og kan tilby fersk og variert kunnskap til Forsvaret, sier en fornøyd Ellingsen.

Og den ferske kunnskapen vil mange av studentene tilby. Flere av dem fikk ekstra lyst til å satse på en karriere i Forsvaret.

– Dagen har vært interessant og gitt god innsikt. Motivasjonen min for å søke jobb i Forsvaret har bare blitt større, avslutter Rosenby.

Publisert 11. juni 2015 10:45. av Emil Gukild, Forsvarets mediesenter. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:23.