sjef fohsjef fohhttp://forsvaret.no/media/PubImages/sjefsbytte-foh3.jpeghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=4044Generalløytnant Rune Jakobsen hilser forsvarssjefen under seremonien på Reitan onsdag. Foto: Ina Nyås Moe
SjefsbytteSjefsbyttehttp://forsvaret.no/media/PubImages/sjefsbytteFOH-1.jpeghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=4046Generalløytnant Morten Haga Lunde tar farvel med kollegaer gjennom fem år. Foto: Trond Høyvik
Sjef FOH 3Sjef FOH 3http://forsvaret.no/media/PubImages/sjefsbytte-foh5.jpeghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=4045Fra seremonien på Reitan onsdag. Foto: Ina Nyås Moe

Sjefsbytte på hovedkvarteret

7. oktober tok generalløytnant Rune Jakobsen formelt over som ny sjef for Forsvarets operative hovedkvarter.

​​​​Som en del av det høytidelige sjefsbyttet sto de ansatte ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) oppstilt på paradeplassen inne på Bodin leir i Bodø. 

​I strålende solskinn og kaldt høstvær takket forsvarssjefen, admiral Haakon Bruun-Hanssen, av generalløytnant Morten Haga Lunde, som starter i ny jobb som sjef for Etterretningstjenesten neste år.  

– Dette markerer slutten på en lang operativ periode for generalløytnant Morten Haga Lunde, sa Bruun-Hanssen i sin tale. ​

hederskors

Forsvarssjefen hadde mye positivt å si om den avtroppende sjefen for hovedkvarteret. 

– I tiden Lunde har ledet FOH, har det vært gledelig å se den positive utviklingen som hovedkvarteret har vært gjennom. FOH har  blitt det operative navet i Forsvaret som vi ønsker at det skal være, sa forsvarssjefen. 

Han trakk også fram Lundes egenskaper som en tydelig leder med stor personlig integritet og som stiller krav til sine underordnede. 

– Han har utviklet organisasjonen i en positiv retning, og har vært en god støttespiller som alltid er på tilbudssiden, sa Bruun-Hanssen. 

Forsvarssjefen avsluttet med å gi Lunde Forsvarets hederskors for sin fremragende innsats for Forsvaret. ​

Roser etterfølgeren

Etter at Lunde formelt var takket av, trådde generalløytnant Rune Jakobsen fram som ny sjef for FOH. Også han fikk lovord av forsvarssjefen. 

– Generalløytnant Jakobsen er en særdeles arbeidsdyktig offiser med stor personlig integritet, som i likhet med Lunde stiller krav. Jakobsen er flink til å ta vare på personellet. 

Jakobsen kommer fra stillingen som generalinspektør for Hæren. Han har tidligere jobbet som sjef for operasjonsstaben ved Forsvarets operative hovedkvarter. ​

– Jeg er stolt over å få lede en av Norges viktigste beredskapsorganisasjoner, sa Jakobsen i sin tale. 

Vil savn​e Bodø

Generalløytnant Morten Haga Lunde ønsker å takke de ansatte ved Forsvarets operative hovedkvarter for innsatsen.

– Jeg vil takke alle ansatte på Reitan for fem fantastiske år ved hovedkvarteret. Dere har bidratt til å skape et helt unikt hovedkvarter, sier Lunde som kommer til å savne Bodø.

– Jeg har blitt veldig glad i Bodø, både kulturbyen Bodø, menneskene og ikke minst den fascinerende naturen i Salten-området, sier Lunde.

Publisert 7. oktober 2015 16:30. av Ina Nyås Moe, Forsvarets operative hovedkvarter. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:24.