aktuelt_2487_snakkmeddemduharrundaktuelt_2487_snakkmeddemduharrundhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21101Illustrasjonsfoto: Jesper Vigander Edwin, Forsvaret/media/PubImages/20180425jve-4097.jpg

Snart jul – snakk med dem du har rundt deg

Ikke alle gleder seg til jul. Husk å spørre dem du har rundt deg om hvordan det går.

Julen er en spesiell tid. Sinnsstemningen og følelsesregisteret er mer aktivt enn ellers i året. Christian Skovdahl er prest ved Forvarets veteransenter på Bæreia. Han mener det er viktig å løfte blikket litt rundt høytidene og se hvordan de rundt deg faktisk har det.

– Ofte sies det at i julehøytiden blir følelsene forsterket som gjennom et forstørrelsesglass. Det gode blir bedre, og det triste blir verre, forklarer Skovdahl.

Det er lett gå inn i en forventingsspiral med mye som skal ordnes og kjøpes inn. Man kan lett bli tatt av stress og tidsnød og miste fokus på å være oppmerksom overfor folk i omgangskretsen vår som faller utenfor familieidyll og gode og stemningsfulle høytidsdager.

– Glem derfor ikke å spørre dem du har rundt deg om hvordan det går med dem nå før jul. Noen går en vanskelig tid i møte, noen har det også helt ok alene i julen fordi de selv velger det, forklarer Skovdahl.

Trenger du noen å snakke med?

Sliter du med tunge tanker, eller er livet er litt vanskelig nå i høytiden? Husk at du ikke er alene. Hvert år ringer mange Forsvarets grønne linje på telefon 800 30 445. Du bestemmer hva du selv vil snakke om, og du kan være anonym om du ønsker det.

Ring Forsvarets grønne linje på telefon 800 30 445

Telefonen betjenes av frivillige fra Kirkens SOS. De har trening i å snakke med mennesker i vanskelige situasjoner. Tjenesten er bemannet 24 timer i døgnet.

En riktig god jul til dere alle og ta vare på hverandre!

Publisert 17. desember 2019 15:39.. Sist oppdatert 18. desember 2019 09:38.