Bli sjefstekniker i Forsvaret

Er du teknisk anlagt, liker å lede og har lyst på gratis utdanning og jobb i Forsvaret? Da bør du lese videre.

Med Forsvarets tekniske lederutdanning blir du reparasjonslagfører og lærer å lede mekanikere og teknikere. Det skjer både på verksted og ute i felt på fremste linje. 

– En teknisk lederutdanning gir uendelige muligheter. Om du takler og evner et hektisk utdanningsår, får du mye igjen for det etterpå, sier Hågen Kyllo som er elev ved Forsvarets tekniske lederutdanning. 

Jobbgaranti og null studielån

Hågen kommer fra det sivile og har fagbrev fra før. Men han ønsket å bli en del av forsvarsmiljøet, og søkte derfor Forsvarets tekniske lederutdanning.

– Det kan bli en livsstil om det er det man ønsker. Vi får et lederansvar helt fra starten av, og vi får vist oss frem som ledere i praksis, sier han og legger til:

– Sammen med tilbakemeldingene vi får, legger dette grunnlaget for at vi selv skal finne ut av hva slags leder vi vil bli.

 

 

aktuelt_2502_soekteknisklederutdaaktuelt_2502_soekteknisklederutdahttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21230Det nåværende kullet på vinterøvelse sammen med befalet. Foto: Forsvaret/media/PubImages/Hele TLU med befal på vinterøvelse.JPG


På teknisk lederutdanning får du også mange goder: Du får en ettertraktet utdannelse uten studielån, og bolig og kost er dekket. Og etter utdanningen er du sikret en spennende jobb i Forsvaret med mulighet til å utvikle deg som fagperson og leder. 

Viktig jobb i front

Forsvaret har mye komplisert utstyr og avanserte kjøretøy. Dette materiellet må holdes ved like, og det må fungere som det skal.

– Det er snakk om våpen og våpensystemer som må brukes ved fremste linje, og kjøretøy som må frakte soldater til striden, sier Pål Morten Holden som jobber tett opp mot den tekniske lederutdanningen.

 Les mer om

 

 

aktuelt_2502_soekteknisklederutdakarriere_2421_tekniskleder/tlu/media/PubImages/Eggan7.jpgAlt om teknisk lederutdanningLes alt om utdanningen og søk her.aktuelt_2502_soekteknisklederutdahttp://forsvaret.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=7793


Kompetente mekanikere og teknikere sørger for at materiellet fungerer. Og som reparasjonslagfører leder du teknikerne i felt og på verkstedet.

– En reparasjonslagfører må kunne ta raske og gode avgjørelser, ofte i stressede situasjoner. De skal kunne lede et lag ut på en slagmark, utrede hva som må gjøres og delegere ansvaret i laget sitt, sier Holden. 

Hvem og hvordan?

Forsvarets tekniske lederutdanning ser etter både sivile og stadig tjenestegjørende. Enten du kommer fra videregående og vil ta fagbrev, kommer fra det sivile og allerede har fagbrev, eller har jobbet/jobber i Forsvaret og ønsker å bygge opp mer kunnskap som mekaniker og soldat, så har teknisk lederutdanning ulike løp som passer.

 

 

aktuelt_2502_soekteknisklederutdaaktuelt_2502_soekteknisklederutdahttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21231På teknisk lederutdanning lærer du å lede både på verkstedet og ute i felt. Foto: Forsvaret/media/PubImages/TLU på verksted.JPG


Søknadsfristen er 15. februar 2020. Søkere møter først opp på Forsvarets opptak og seleksjon (FOS) i slutten av mars. Der gjennomfører vi blant annet medisinske tester, fysiske tester, kunnskapsprøver og en seleksjonsøvelse i felt. FOS er noe alle som ønsker å ta utdanning i Forsvaret må gjennom. Her vurderer Forsvaret pågangsmot, potensial og karakter til kandidaten.

Utdanningen skjer på Sessvollmoen ved Gardermoen, og utdanner ledere for reparasjonslag i en av Forsvarets mange avdelinger.

Høres dette spennende ut? Les mer og søk før 15. februar.

alt om teknisk lederutdanning
Publisert 28. januar 2020 14:14.. Sist oppdatert 17. februar 2020 09:03.