aktuelt_2032_tilleyogtilleyaktuelt_2032_tilleyogtilleyhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=14822/media/PubImages/20170110FS-1.jpg

Tilley og Tilley

Gardist Tilley tjenestegjør i musikktroppen i 3. Gardekompani. Det gjør også gardist Tilley. Jørund og Iselin Tilley er nemlig tvillinger.
– Det som er litt spesielt med oss er at vi er tvillinger i samme tropp, musikktroppen til 3. Gardekompani, forteller Jørund.

– Jeg spiller horn og Iselin spiller fløyte. Vi har begge spilt musikkinstrumenter i omtrent 13 år nå. Vi har vel egentlig holdt på med de samme tingene det meste av livet, så nå topper vi det med samme førstegangstjeneste, spøker han. 

Musikk er ikke en spesiell tradisjon i familien, men når en Tilley ville i Garden, endte det med at begge søkte.

– Det var vel egentlig mest jeg som ville inn, forklarer Jørund.

– Jeg har hatt lyst til å bli gardist helt siden jeg var liten. Så da sjansen kom, søkte jeg. Jeg planlegger å fortsette med musikk som karriere, men jeg har alltid sett for meg å tjenestegjøre et år som gardist. 


 

 

aktuelt_2032_tilleyogtilleyaktuelt_2032_tilleyogtilleyhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=14823Søsknene Tilley har førstegangstjeneste i Gardens 3. kompani. Foto: Fride Sørensen/ Forsvaret./media/PubImages/20170110FS-27.jpgIKKE PLANLAGT


Til tross for brorens engasjement hadde ikke Iselin planlagt et musikalsk år i grønt. 

– Jeg tok et utvekslingsår i England og spilte veldig lite. Jeg vurderte å slutte helt, men Jørund overtalte meg til å søke musikktroppen. Særlig vanskelig å overtale var jeg nok ikke, forteller hun med et smil.

Det er ikke alle søsken som kommer godt overens med hverandre. Det er ikke tilfellet med Jørund og Iselin. Selv om tvillingene har kommet i samme tropp, blir de ikke fullstendig lei av hverandre.

– Da vi gikk inn i tjenesten, bestemte vi oss for å prøve å ikke bare henge med hverandre, slik at det ikke ville hindre oss i å få nye venner og slikt. Selv nå som vi har kommet til Huseby bor vi ikke på samme rom og ser hverandre egentlig ikke så mye som man skulle tro. Så det går helt fint!


STØTTER HVERANDRE


– På starten av rekrutten kjente vi ingen, så det var greit å ha noen man kunne snakke med, sier Jørund. Det er veldig godt å ha noen man kan støtte seg på og kunne stole 100 prosent på.

Tjenesten som gardist i 3. Gardekompani er hard, men givende, mener de. Tvillingene selv er fornøyd med livet som musikkgardister. 

– Den beste delen av tjenesten er mestringsfølelsen man får etter en veldig lang dag, ofte med timer på timer med sluttet orden, for så å få skryt av befalet, forklarer Iselin.

– Det er også noe flott med muligheten for å kombinere marsj og musikk.

– Vi spiller også en del konserter. Da reiser vi rundt omkring, møter og spiller for folk, sier Jørund. 

– Vi hadde nylig en konsert på Ringebu, og der hadde folk holdt på i timevis med dugnad for at vi skulle kunne ha konserten der. Det var egentlig ganske rørende å se hvor engasjerte folk ble. Så for min del er det fint å få se litt av livet utenfor byen.


VEIEN INN I KP3


For å bli en del av musikktroppen må man søke seg dit. 

De som er kvalifisert blir kalt inn til prøvespilling på Huseby, da må man fremføre et stykke. De beste får innkalling til førstegangstjeneste i musikktroppen, og rykker inn i oktober. 

Publisert 7. mai 2018 16:07.. Sist oppdatert 9. mai 2018 15:54.