Trener sammen, for å bli gode sammen

I over en uke har mer enn 5000 soldater fra Norge, USA og Nederland øvet sammen i Indre Troms. Øvelse Joint Reindeer var vellykket.

Øvelse Joint Reindeer i Indre Troms ble avsluttet denne uken. For Hæren var dette årets nest største øvelse, der flere nasjoner også deltok sammen med landstyrkene.

Fokuset for øvelsen har vært å øve på operasjoner under krevende vinterforhold.


Gode tilbakemeldinger fra egne og utenlandske styrker samt høy oppnåelse av øvingsmålene gjør at sjef Hæren, Odin Johannessen, er svært fornøyd.

– Det har vært en god øvelse, og det har vært en viktig øvelse. Vi må trene sammen for å kunne løse de oppgavene samfunnet forventer av oss,

Generalprøve
For Hæren har dette på mange måter vært en generalprøve før høstens store NATO-øvelse Trident Juncture. Da kommer rundt 35 000 soldater til Norge for å delta på den største øvelsen i Norge på over 15 år.

Sjef Hæren tar med seg mye lærdom inn i det videre arbeidet med å planlegge den kommende NATO-øvelsen.

– Vår viktigste lærdom er at øvelse Trident Juncture må forberedes grundig og i god tid nasjonalt og at dette kommer til kreve samlet innsats og koordinert utøvelse i hele Forsvaret og blant våre sivile støttespillere. Gjennomføringen av en øvelse i denne skalaen blir en svært krevende eksersis, men jeg er overbevist på at vi skal kunne handtere dette på en god måte, sier Johannessen.

 Les mer om

 

 

aktuelt_1972_trenersammenforåbligfakta_686_jointreindeer2018/jr18/media/PubImages/20180111FR-.jpgJoint ReindeerFra 5. til 11. mars gjennomføres øvelsen Joint Reindeer i indre Troms. Over 5000 soldater deltar på øvelsen. aktuelt_1972_trenersammenforåblighttp://forsvaret.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=3998


Publisert 16. mars 2018 09:36.. Sist oppdatert 3. april 2018 08:35.