aktuelt_2081_usmarineslandsskytteaktuelt_2081_usmarineslandsskyttehttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=17178/media/PubImages/20180807_LS2018_marines_web_KKP_6498_006.jpg

Militær-NM med amerikanske deltakere

Militært NM under årets landsskytterstevne krysset i år landegrensene.

I år hadde Landsskytterstevnet 125-årsjubileum, og i tillegg til å arrangeres i Stjørdal for første gang, var US Marines påmeldt for første gang. US Marines stilte med ett lag i Militært NM – i en egen gjesteklasse på siden av de ordinære NM-klassene for våpnene AG3 og HK416. Stevnet ble i år arrangert i Stjørdal, ikke langt fra Værnes garnison, der US Marines har en rotasjonsstyrke.

Stabssersjant Wesley Posey var glad for at US Marines fikk delta.

– Vi er her først og fremst for å ha det gøy. Det blir en bra erfaring å se hva vi kan gjøre, og om vi holder mål. Det er mange konkurranseskyttere i styrken, og vi er glade for å være her og skyte med våre norske partnere.


I motsetning til tidligere år ble Militært NM denne gang avholdt midt under landsskytterstevnet.

– Dette har vi gjort for å vise frem de flotte skytterne fra Forsvaret. Med det ønsker vi å vise det tette samarbeidet vi har med Forsvaret generelt, men Heimevernet spesielt. Når det arrangeres midt i uka, får vi avgjort hvem som er militær norgesmester, samtidig som det kåres en skytterdronning eller skytterkonge, forklarer Terje Vestvik fra Det frivillige Skyttervesen.

Vinnerne av årets militære norgesmesterskap var som følger:

HK416 – Kim Andre Lund fra HV-03 Telemark og Buskerud
AG3 – Ivar Rinde fra Norske Reserveoffiserers Forbund avdeling Lister

I løpet av hvert landsskytterstevne avfyrer deltakerne omtrent 500 000 skudd. I år konkurrerte kvinner og menn fra 12 til 73 år i en rekke disipliner innen rifleskyting. Vinneren blir utnevnt til årets skytterdronning, eller skytterkonge. Andreplassen blir årets skytterprins eller skytterprinsesse.

Publisert 10. august 2018 10:51. av Kristian Kapelrud, Forsvaret (tekst og foto). Sist oppdatert 7. september 2018 10:22.