kultur_1327_dansipileregnkultur_1327_dansipileregnhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=22694/media/PubImages/Dans i pileregn - Online RGB2.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt29. oktober 2020 19:30
StedHarstad kulturhus
Type hendelseKonsert

Dans i pileregn - Musikkens balansegang under 2.verdenskrig

Det er 75 år siden Norge igjen ble et fritt land. Krig blir ofte fremstilt som kamp mellom det gode og det onde, og det hele kan virke enkelt i etterpåklokskapens lys. Men hvor lett er det egentlig å se hva som skjer i samfunnet og velge riktig side når man står midt i en konflikt? Denne konserten er en musikalsk refleksjon over hvordan menneskene og musikken balanserte i et ulendt terreng under andre verdenskrig. Noen komponister tok tydelig avstand fra nazistisk styre fra første stund, mens andre jobbet i det skjulte. Kanskje var det noen som måtte revurdere sine tidligere holdninger? Enkelte verker ble til og med forbudt å fremføre under krigen. Hvorfor? Kom på konsert og finn det ut!

konsertinformasjon

Dirigent og arrangør: Lars Thomas Holm
Konferansier: Sjefsmester Forsvarets musikk Bjarte Riseng

Torsdag 29. oktober kl. 19:30, Harstad kulturhus
Billetter: 250,- / 200,- / 150,- / 100,- 

Kjøp billetter her


Dirigent Lars Thomas Holm
Etter å ha vunnet den Norske dirigent konkurransen i 2010 har Lars-Thomas Holm etablert en sin karriere på podier for nordiske og internasionale orkester. For tiden er han sjefdirigent ved Ålesund symfoniorkester. Han har tidligere vært assistent dirigent for Bergens filharmoniske orkester, hvor han arbeidet tett med deres sjefdirigent Edward Gardner i tre år.

Holm er en ettertraktet dirigent og ikke minst arrangør, noe kveldens konsert speiler. Han er i ferd med å skrive sin doktorgradsavhandling i fremføringspraksis samtidig som han utvikler kritiske utgaver av orkesterverkene til komponisten Ludvig Irgens-Jensen. https://www.lars-thomas-holm.com/

Sjefsmester FMUS Bjarte Riseng
Klarinettisten Bjarte Riseng, fra Våler, ble født i Oslo i 1980. Han har studert med Fredrik Fors ved Barratt Due Musikkinstitutt i fem år, og avla sin bachelorgradeksamen i juni 2007.

Etter en periode som freelance klarinettist og dirigent ble han engasjert ved Forsvarets musikkorps Nord-Norge i Harstad høsten 2007. Veien gikk videre til Bergen og Sjøforsvarets musikkorps i perioden 2008-2018. I tillegg til dette var han aktiv som dirigent og instruktør for og flere av Bergensregionens amatørkorps, samt freelancer ved Bergen Filharmoniske Orkester, BiT20-ensemble og andre profesjonelle ensembler. Bjarte har også vært musikalsk leder for flere av NMFs sommerkurs. De senere år har han vært sjef for Sjøforsvarets musikkorps, og er i dag sjefsmester for Forsvarets musikk.

Program
Dansen i pileregnet – Geirr Tveitt arr. Lars-Thomas Holm
Duett-Concertino – Richard Strauss arr. Lars-Thomas Holm
Symphony in D Minor – Ludvig Irgens-Jensen arr. Lars-Thomas Holm
Norsk dans nr. 1 – Alfred Evensen
Symphonie: Mathis der Maler - Paul Hindemith arr. Lars Thomas Holm

Publisert 12. august 2020 20:20. av Hærens musikkorps. Sist oppdatert 26. august 2020 17:41.