kultur_1212_danskentrékultur_1212_danskentréhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20263/media/PubImages/Dansk entré - skjerm og web.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt10. oktober 2019 19:30
StedHarstad kulturhus
Type hendelseKonsert

Dansk entré

Harstad har fått sin egen kultur-danske, med hjerte for klassisk musikk, i kulturhusets sjefsstol. Da må det bli dansk festkonsert i storsalen. Og rødpølsefest i foajeen.

​Programmet har selvsagt fått et dansk preg, med flere av Peters favoritter på menyen. Og, han vil selv lede oss gjennom konserten, som kveldens konferansier.

Hærens musikkorps håper hele byen blir med og ønsker Peter Krarup velkommen.
Det blir servering av røde danske pølser i pausen.

Konsertinformasjon:
Torsdag 10. oktober kl. 19:30
Harstad kulturhus, storsalen scene
Hærens musikkorps
Konferansier: Peter Tulinius Krarup
Dirigent: Lars Thomas Holm

Billettpris: 250,- / 200,- / 150,- / 100,-

Kjøp billetter her

Peter tulinius krarup

Peter kom fra orkestersjef stilling ved Arktisk Filharmoni for å overta diriktørstillingen etter Manne Løkholm. Med hans internasjonale karriere fra Danmark, Tyskland og England – og fra 2013 Nord-Norge, ser han frem til å fylle Harstad storstue med kultur fra øverste hylle. Han vil bruke sin bakgrunn for å tilføre nye visjoner og etablere nye samarbeider slik at kulturhuset fastholder og bygger ut den posisjonen og ikke minst kulturelle møteplassen som er skapt gjennom 27 år.

Krarup har bred erfaring innenfor kulturfeltet med sin master i europeisk kulturpolitikk og administrasjon fra University of Warwick som utgangspunkt. Han har fylt både administrative og kunstneriske roller i kulturlivet og er også vist sin evne som musikkjournalist, blant annet for programmene til Det Kgl. Teater i København.

Mellom kulturslagene tar han gjerne frem sin cello eller korsang, hvis det da ikke er naturen som lokker med orientering i skog og mark eller en tur på havet i sin kajakk.

Lars thomas holm

Kveldens dirigent er sjefdirigent og kunstnerisk leder av Ålesund symfoniorkester. Holm har dirigert orkester over hele Europa, herunder Trondheim Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Malta Philharmonic Orchestra, Norrköping symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester, Berliner Sinfonietta, med flere. I tillegg har han også gjort samarbeider med KORK, Det Norske Blåseensemble og alle av Forsvarets musikkorps.

Holm er også kjent for sine gode tolkninger av andre komponister verk og er derfor en anerkjent arrangør. I kveldens konsert har han satt sitt avtrykk på Carl Nielsens Aladdin. 

Program:
Masquerade overture - Carl Nielsen
Concerto pour trombone et orchestre - Launy Grøndahl
Elverhøj: Overture - Friedrich Kuhlau
Svantes lykkelige dag - Benny Andersen
Saul og David, Prelude til 2. akt - Carl Nielsen
Aladdin suite - Carl Nielsen

Publisert 12. september 2019 12:32. av Hærens musikkorps. Sist oppdatert 12. september 2019 16:36.