kultur_1263_earthwindandfire!kultur_1263_earthwindandfire!http://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21196/media/PubImages/Earth Wind and Fire - Online RGB.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt13. mars 2020 18:00
StedNarvik kulturhus
Type hendelseKonsert

Cold Response: Earth, Wind and Fire!

Forsvaret gir konsert til sivilbefolkningen i Ofoten og indre Troms under øvelsen COLD RESPONSE 2020

​Cold Response

Forsvarets øvelse Cold Response er en nasjonal øvelse hvor hovedmålene er å øve på totalforsvaret av Norge. Øvelsen går av stabelen 8.–18. mars i et område som strekker seg fra Narvik i Ofoten til Bardu og Målselv i indre Troms. Militære styrker vil synes i området både før og etter øvelsesperioden, i forbindelse med forberedelser og avslutning.  

KOnsertinformasjon:

Hærens musikkorps
Dirigent: Lars Erik Gudim
Solist: Ole Børud
Vokal: Frode Vassel, Marianne Pentha og Charlotte Bredesen 

Fredag 13. mars kl. 18:00 - Narvik kulturhus
Billetter: Forsvaret dekker billettprisen, du betaler kun billettavgiften 30,- per billett (NB! Max 6 billetter per person)

Kjøp billetter her


 

 

kultur_1263_earthwindandfire!kultur_1263_earthwindandfire!http://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21197Ole Børud/media/PubImages/OleBørud_Pressebilder2018-ChristofferKrook-5-16-9.jpg
kultur_1263_earthwindandfire!kultur_1263_earthwindandfire!http://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21198Frode Vassel, Marianne Pentha og Charlotte Bredesen/media/PubImages/Earth wind and fire korister.jpg

Earth, Wind & Fires musikk med Ole Børud, Frode Vassel, Marianne Pentha, Charlotte Bredesen og Hærens musikkorps i gave til sivilbefolkningen

I forbindelse med øvelsen, og som åpning av Vinterfestuka i Narvik, holdes det en gratiskonserter som gave til sivilbefolkningen i området som takk for at det benyttes sivilt område under øvelsen. På scenen stiller Hærens musikkorps, som er det eldste profesjonelle blåseorkester i den nordlige landsdelen med historie tilbake til 1911. 

- Ko
rpset har vært en viktig kulturbærer for både Forsvaret siden opprettelsen i 1911. Foruten seremonielle og offisielle oppdrag innad i Forsvaret skal militærmusikken være en brobygger over til sivilbefolkningen. Med sin store sjangerbredde er dette en essensiell oppgave for Forsvarskorpsene. Gratiskonsertene Forsvarets musikk gjør i forbindelse med Cold Respons er et meget godt eksempel på dette, forteller produsent i Hærens musikkorps, Merete Jacobsen Klæboe. 

- Konserten har fått navnet Earth, Wind and Fire!, som skulle passe godt til øvelsen, og på programmet står musikken til nettopp det udødelige bandet Earth, Wind & Fire.

Konserten gjøres i det største formatet Hærens musikkorps noensinne har levert når de gir seg i kast med Let`s Groove, Boogie Wonderland, Star, Fantasy, disco og flere fra 70 og 80-tallets største bands gigantiske repertoar. Mange store stemmer har gitt seg i kast med Earth, Wind & Fires sound og vi er så heldige å ha fått med oss en av de beste, nemlig Ole Børud. bekrefter produsenten.

For virkelig å sette trykk på vokalen finner vi Frode Vassel, Marianne Pentha og Charlotte Bredesen i koret, forteller Klæboe. Korpset utvides med Børge Pettersen Øverleir, gitar, Knut Løchsen piano, Marius Haltli trompet og Fred Glesnes saksofon. Bandet dirigeres av Forsvarets egen dirigent og komponist, Lars Erik Gudim.

I forkant av konserten vil publikum få innblikk i hva som foregår under  Cold Response og hva den vil bety for den enkelte beboer i området i dagene under øvelsen.

Publisert 21. januar 2020 12:56. av Hærens musikkorps. Sist oppdatert 4. februar 2020 12:32.