kultur_1268_earthwindfirekultur_1268_earthwindfirehttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21276/media/PubImages/EWF Harstad.jpeg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt14. mars 2020 18:00
StedHarstad kulturhus
Type hendelseKonsert

Earth Wind & Fire

Let's Groove med låter fra 70 og 80-tallets største band Earth Wind & Fires gigantiske repertoar. Mange store stemmer har gitt seg i kast med bandets sound og vi er så heldige å ha fått med oss en av de beste, nemlig Ole Børud.

Earth Wind and Fire tok 70 årene med storm med sin heftige blanding av jazz, soul, funk, blues, rock og disco. Det spørs om det lar seg gjøre å sitte stille, når låter som Boogie Wonderland, Star, Fantasy, Shining Star, Miracles og Running runger gjennom storsalen.

Konserten gjøres i det største formatet Hærens musikkorps noensinne har levert. Ole Børud er leadvokalist, i koret finner vi Frode Vassel, Marianne Pentha og Charlotte Bredesen. Korpset utvides med Børge Pettersen Øverleir, gitar, Knut Loche piano, Marius Haltli trompet og Fred Glesnes saksofon. Bandet dirigeres av Forsvarets egen dirigent og komponist, Lars Erik Gudim.

Det er bare å glede seg!

KONSERTINFORMASJON:

Hærens musikkorps
Dirigent: Lars Erik Gudim
Solist: Ole Børud
Vokal: Frode Vassel, Marianne Pentha og Charlotte Bredesen 

Fredag 14. mars kl. 18:00 - Harstad kulturhus
Billetter: 395,- / 345,- / 295,- / 245,-

Kjøp billetter her

 

 

kultur_1268_earthwindfirekultur_1268_earthwindfirehttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21279/media/PubImages/earth wind fire.jpg


earth wind & fire

Earth, Wind & Fire ble dannet i Chicago i 1970 av trommeslageren, komponisten og sangeren Maurice White (1941-2016). Med sin spesielle blanding av soul, funk, pop, disco og elementer fra jazz og afrikansk musikk var bandet et av de største navn i 1970-årenes amerikanske populærmusikk. Den ble også berømt for sitt utrolige sceneshow, inspirert av egyptisk mytologi. 

Besetningen har skiftet en del men etter gjennombruddet i 1975 med hitene Shining Star og That's The Way Of The World besto bandet også av Maurices brødre Fred White på trommer og Verdine White på gitar, Philip Bailey med falsettvokal, Ralph Johnson på trommer, Larry Dunn på keyboard, Al McKay på gitar, Johnny Graham på gitar og Andrew Woolfolk på saxofon og fløyte. Disse ni medlemmene fikk stor suksess med singlene Sing A Song i 1975; Getaway og Saturday Nite i 1976; Serpentine Fire i 1977; Fantasy, Got To Get You Into My Life og September i 1978; discolåta Boogie Wonderland (et samarbeid med The Emotions) og balladen After The Love Has Gone i 1979; samt albumene Gratitude (1975; live); Spirit (1976), All 'N All (1977), I Am (1979) og Faces (1980). 

Fra 1976 var Earth, Wind & Fire utvidet med blåserrekken The Phenix Horns, som på 1980-tallet spilte på en rekke plater med kjente artister. Foran albumet Raise! (1981) og dets store hit Let's Groove, ble McKay erstattet av gitaristen Roland Bautista. Deretter sank platesalget, og bandet ble oppløst i 1984. Det ble reorganisert i 1987 av Verdine og Maurice White, Bailey, Woolfolk og Johnson, men uten å gjenvinne sin tidligere posisjon. Maurice White sluttet å turnere i 1996 fordi han hadde fått Parkinsons sykdom, men spilte likevel på platene. Earth, Wind & Fire var per 2009 ledet av Philip Bailey, Ralph Johnson og Verdine White. De holder fortsatt jevnlig konserter, hovedsakelig i USA.

Les mer om Earth Wind & Fire på deres nettside.

 

 

kultur_1268_earthwindfirekultur_1268_earthwindfirehttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21277Ole Børud/media/PubImages/OleBørud_Pressebilder2018-ChristofferKrook-5-16-9.jpg
kultur_1268_earthwindfirekultur_1268_earthwindfirehttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21278Frode Vassel, Marianne Pentha og Charlotte Bredesen/media/PubImages/Earth wind and fire korister.jpg

ole børud

Ole Børud startet sin musikalske karriere allerede som femåring. Han var minstemann i det populære og bereiste familiebandet Børudgjengen som senere tok navnet Arnold B Family.

Siden 16-årsalderen har han vært profesjonell musiker. Først i familiens egne band, i metalgruppen Extol, som korist og sessionmusiker, men først og fremst som vokalist, gitarist og låtskriver – i verdensklasse – i sitt eget band. Han solodebuterte med Shakin' the Ground i 2008, og fortsatte med Keep Movin' (2011) og Stepping Up i 2015 – alle klassiske utgivelser i denne unorske sjangeren kalt «soul/funk». 

I 2018 fikk Ole en voldsom oppsving i Norge med en sterk deltagelse i tv-programmet Stjernekamp. Han har også en stor fanskare ellers i verden og har opptrådt på store arenaer i blant annet USA og Japan.

marianne pentha

Marianne Pentha er en ettertraktet sanger med varierte oppdrag over hele landet. Hun har vært deltager både i The Voice og Beat for Beat. Hun er vokalist i bandet Popzilla som var husband i 3 uker på NRK Sommeråpent i 2016. Våren 2017 ga hun ut sin første plate med det samiske jazz/pop-bandet Ánnásuolo, og plate nummer to kommer i 2019. De siste årene har hun i tillegg til sine soloprosjekter gjort seg bemerket som korist for artister som Noora Noor, Jarle Bernhoft, Sivert Høyem og CC Cowboys. 

frode vassel

Frode Vassel har studert på NISS og Norges Musikkhøgskole og jobbet freelance siden studiene. Han synger fast i flere ulike band, og korer blant annet for artistene Maria Mena og Ylvis. Over flere sesonger har han vært vokalist i TV-programmet "Skal vi danse", og har ved mange anledninger også koret i "The Voice", "Idol" og "Allsang på Grensen". Han har vært korist for de norske innslagene i Eurovision Song Contest i 2017 og 2018, og vil også kore for Keiino i 2019. Dere som besøkte Norsk Militær Tattoo i 2018 husker han som solist på finaleinnslaget.

charlotte bredesen

Charlotte Bredesen har gjort seg bemerket som solist og korist rundt om i Norge og har stor erfaring fra både jazz og soul-sjangeren.

Hun har i mange år vært kjent som den faste koristen til Adam Douglas og har en stemme som er mye brukt i studio til både plateinnspillinger, reklamer og TV-innspillinger. Hun er fast medlem i det store bandet Capitol. 

Hun har blant annet jobbet som korist i Melodi Grand Prix og for kjente artister som Vamp, Reidun Sæther, Morten Abel, High Red, Ravi og som solist i mange store ensembler og storband. 

Publisert 4. februar 2020 13:49. av Hærens musikkorps. Sist oppdatert 4. februar 2020 13:51.