kultur_1267_enigmavariasjonerkultur_1267_enigmavariasjonerhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21272/media/PubImages/Enigmavariasjoner - ONLINE RGB.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt20. februar 2020 19:00
StedHarstad
Type hendelseKonsert

Enigmavariasjoner

Kveldens hovedverk er Edward Elgars Enigmavariasjoner, et orkesterverk som presenterer originaltemaet i fjorten variasjoner. Elgar dedikerte verket til sine nære venner og familie, hvor hver variasjon kommenterer og reflekterer personenes personlighet eller en spesiell hendelse som kun få vet om. Dette populære verket er innspilt over 60 ganger.

Hærens musikkorps er fylt av dyktige musikere og i kveld får vi høre stabssersjant Ingeborg Sortvik som solist i Vaughan Williams Obo konsert. Som innledning til kvelden får vi høre messing- og slagverkseksjonen i Henri Tomasi sine Liturgiske Fanfare.

Dirigent Hannu Koivula er høyt skattet av korpset, og har dirigert korpset jevnlig de siste åtte årene. Han har ved flere anledninger arrangert verk for Hærens musikkorps og i kveld er det Obo konserten som har fått hans signatur.

En gang innimellom passer det godt å ta i bruk Harstad kirke som arena for klassiske konserter. Kirken har en god akustikk og rommet gir oss mulighet til å sette helt spesielle program. 

Konsertinformasjon:

Hærens musikkorps
Dirigent: Hannu Koivula
Solist: Ingeborg Sortvik

Torsdag 20. februar kl. 19:00 - Harstad kirke

Billetter: 200,- / 150,- / 100,-

kjøp billetter her

 

 

kultur_1267_enigmavariasjonerkultur_1267_enigmavariasjonerhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21274Ingeborg Sortvik/media/PubImages/Ingeborg-Sortvik---foto-Tom-Helstad-16-9.jpg

stabssersjant ingeborg sortvik

Hærens musikkorps oboist, stabssersjant Ingeborg Sortvik, er kveldens solist. Hun begynte å spille obo bare 10 år gammel, i Oslo, hvor hun vokste opp. Ingeborg studerte ved Østlandets musikkonservatorium og Barrat Dues musikkinstitutt. De siste to årene av studiet pendlet hun til Lillehammer, hvor hun jobbet som obolærer og spilte med Lillehammer blåsekvintett. I 1994 vant hun prøvespill, fikk fast jobb i Hærens musikkorps og gjorde Harstadværing av seg. I 1998 ble hun Harstad skoles musikkorps første kvinnelige dirigent, en rolle hun har hatt nesten uten opphold siden da. Og hva mener den erfarne oboisten om sitt virke i hærmusikken? Det beste med jobben er at den er variert; korpset spiller de fleste stilarter, dyktige og hyggelig kolleger, utfordrende musikk, og at man utvikler seg hele tiden, både individuelt og som ensemble.

 

 

kultur_1267_enigmavariasjonerkultur_1267_enigmavariasjonerhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21273Hannu Koivula/media/PubImages/Hannu-Koivula---foto-Tom-Helstad-16-9.jpg


hannu koivula

Den finske trompetisten og dirigenten Hannu Koivula har dirigert Hærens musikkorps jevnlig gjennom flere år og det er god kjemi mellom korpset og dirigenten. Etter Koivula vant førstepris i Nordic Conducting Competition har han hatt sjefsdirigentrolle i en mengde Skandinaviske orkestre. Han gjestedirigerer også i operahus over hele Europa. Koivula er anerkjent for både sin direksjon, arrangering og ikke minst sine mange plateinnspillinger med flere ulike ensembler. Når han dirigerer Hærens musikkorps arrangerer han gjerne flere av verkene for korpsets besetning, kveldens program er intet unntak. Koivula har arrangert Williams Obokonsert.

Program:
Fanfare Liturgiques - Henri Tomasi
Oboe concerto - Vaughan Willaiams, arr. Hannu Koivula
- Pause -
Enigma variations - Edward Elgar

Publisert 4. februar 2020 13:19. av Hærens musikkorps. Sist oppdatert 4. februar 2020 13:56.