kultur_932_matogmusikkensmakavtkultur_932_matogmusikkensmakavthttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7912/media/PubImages/FMKN 2018 Karusell Mat og Musikk.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt9. mars 2018 19:00
StedHarstad kulturhus
Type hendelseKonsert

Mat & musikk - En smak av Tyskland

På denne konserten med Forsvarets musikkorps Nord-Norge får du benyttet flere sanser! Lytt og smak på det beste Tyskland har å by på.

Konsertinfo
Fredag 9. mars kl.19:00 (dørene åpner 18:30)
Harstad kulturhus, storsalen
Dirigent: Torodd Wigum
Mat: Restaurant- og matfaglinjen, Rå videregående skole

Denne kvelden serveres tysk klassisk musikk og mat i restaurantformat, og vi kan love at det ikke blir en ren pølsefest! Morgendagens store kokker og servitører ved restaurant- og matfaglinjen på Rå videregående skole har fått i oppdrag å fordype seg i den tyske matkulturen. Om det blir bakverk, søtmat, eller sauerkraut vites ikke ennå, men av det vi har fått prøvesmake kan vi garantere for en real smaksopplevelse!

På den musikalske menyen står blant annet Arbans Variasjoner over et tema av Weber, med kaptein Ole-Thomas Gjærum som trompetsolist, og Paul Hindemiths Symfoniske metamorfoser. Marsjer står selvfølgelig sentralt i den tyske musikkulturen, og vi har flere marsjaperitiffer underveis i programmet. Vi har også latt Mozart få plass, med kaptein Trond-Martin Viken som solist, i tredje sats fra hans Klarinettkonsert.


Musikkmeny:

Euryanthe overture - Carl Maria von Weber, arr. Mark Hindsley
Klarinettkonsert, 3. sats, Wolgang Amadeus Mozart, arr. Rolf Borch
Trauermusik (Funeral Symphony in memory of Carl Maria von Weber) -  Richard Wagner, arr. Eric Leidzen
Nibelungen marsch -  Richard Wagner
Abu Hassan - Carl Maria von Weber, arr. Grønning
Variationen über ein Thema von Weber - Jean-Babtiste Arban, arr. Ole Thomas Gjærum
Symphonische Metamorposen, Paul Hindemith, arr. Keith Wilson
Ernst August - Herman Ludwig Blankenburg


Priser: 400,- / 350,- (Forsvarsmusikkens venner, Forsvarsansatte) / 300,- (studenter)

Kjøp billetter her

Dirigent: Torodd Wigum

Torodd Wigum er født i Trondheim i 1970. Han var husdirigent i Trondheim Symfoniorkester i årene 2010-2015, og han er fra høsten 2016 kunstnerisk leder for Norsk Ungdomssymfoniorkester, NUSO. Fra januar 2007 til august 2009 var Wigum assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester, en ordning som var den første i sitt slag i Norge, og i 2010 og 2011 var han engasjert som Husdirigent i Stavanger Symfoniorkester. Han har også vært assistent for den legendariske dirigenten Neeme Järvi både i Bergen og Tallinn, Estland. Wigum har dirigert Forsvarets korps ved flere anledninger. Sist han var hos korpset i nord lot han seg overtale til å være vampyr-dirigent, det var nemlig Halloween på programmet.

Kveldens kokker og servitører: Rå Videregående skole, restaurant- og matfag

Uten mat og drikke duger helten ikke. Ernæring er avgjørende for god helse. Den som skal utøve fagene, må derfor tilegne deg gode kunnskaper om råstoffer, halvfabrikata og ingredienser og vite hvordan disse skal behandles. Dette står å lese på hjemmesiden til Rå vgs, og vi kan føle oss i trygge hender når elevene skal gi oss en smak av Tysk matkultur. Deres hovedlærer Svein-Erik Bonnier har planen klar.
Publisert 2. februar 2018 14:35. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 2. februar 2018 14:48.