kultur_933_morgendagensdirigentkultur_933_morgendagensdirigenthttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7628/media/PubImages/FMKN_2018_karusell_Morgendagens_dirigenter_nett.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt15. februar 2018 12:00
StedHarstad kulturhus
Type hendelseKonsert

Morgendagens dirigenter

Tabita Berglund studerer master i orkesterdireksjon ved Norges musikkhøgskole, og er et fremadstormende navn i musikermiljøet. Denne kvelden får du oppleve henne på podiet foran Forsvarets musikkorps-Norge.

Konsertinfo:
Torsdag 15. februar kl. 12:00 (varighet 40 min.)
Harstad kulturhus
Dirigent: Tabita Berglund

I samarbeid med Norges Musikkhøgskole og professor Ole Kristian Ruud gir Forsvarets musikkorps Nord-Norge dirigentpodiet til en av Norges fremtidige studenter i en matinékonsert.
Under uken har flere dirigentstudenter fått bryne seg på musikerne, og vi lar det hele kulminere i en matinékonsert, hvor en av masterstudentene dirigerer.

Dirigent: Tabita Berglund

Tabita Berglund studerer master i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole hos Ole Kristian Ruud. Hun er opprinnelig cellist, studerte til en bachelor under Øyvind Gimse og tok sin mastergrad hos Truls Mørk. Som cellist har Tabita vært solist med bl.a. Trondheim Symfoniorkester og North Czech Philharmonic, hun er en ettertraktet kammermusiker og spiller jevnlig i Bergen- og Oslo-filharmonien samt TrondheimSolistene. Det siste året har Tabita fokusert mer på dirigering, og har allerede dirigert Stavanger Symfoniorkester.

Program:

Ouvertyren til Flaggermusen - J. Strauss
Norsk rapsodi nr.2 - J. Svendsen
Jazz suite - Shostakovich

Billetter: 100,- / 75,- (FV/Forsvarsansatt) / Studenter gratis

Kjøp billetter her

Publisert 2. februar 2018 15:35. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 6. februar 2018 10:03.