Forsvarets ingeniørhøgskole under øvelse Initial EntryForsvarets ingeniørhøgskole under øvelse Initial Entryhttp://forsvaret.no/media/PubImages/FDN_4665.JPGhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=5800

Senioringeniør – mobilteknologi og -tjenester

Vil du være med å designe og etablere nettv​​erksløsninger og mobile virtuelle teletjenester for Forsvarets brukere i et av landets mest interessante nettverksmiljøer?

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Forsvarsmateriell anskaffer og forvalter utstyr for Forsvaret og andre etater i sektoren. Hos oss jobber sivile og militære side om side med å in​vestere i fremtidens forsvar, samt sikre kampkraften til landstyrkene, Sjøforsvaret og Luftforsvaret. Forsvarsmateriell gir deg mulighet til å jobbe med noen av verdens mest teknologisk avanserte våpensystemer og utstyr. Tempoet i den teknologiske utviklingen og en rekke sto​re materiellprosjekter gjør Forsvarsmateriell til en spennende arbeidsplass i årene som kommer.

Forsvarsmateriell består av fem fagkapasiteter: Maritime kapasiteter, Landkapasiteter, IKT-kapasiteter, Luftkapasiteter og Felleskapasiteter.

Forsvarsmateriell IKT- kapasiteter er profesjonell leverandør og ​forvalter av sikre IKT- systemer til Forsvaret.

Ved Forsvarsmateriell IKT-kapasiteter er det ledig stilling som senioringeniør ved avdeling Nettverk, Radioseksjon.

Forsvaret har et betydelig behov for kommunikasjonstjenester for å understøtte sin virksomhet. For å besitte løsninger og teknologi som er oppdatert og tidsriktig vil Forsvaret i større grad søke å anvende sivil, standardisert hyllevareteknologi. Forsvaret ønsker å ta i bruk LTE (Long Term Evolution) mobilkommunikasjonsteknologi og vi søker deg som kan bidra til å muliggjøre dette.

I noen tilfeller trenger vi å eie egen infrastruktur, men ofte er leie og samarbeid med sivile leverandører en fortrukket løsning. Vi søker en kunnskapsrik og initiativrik medarbeider med dyp kunnskap innenfor moderne mobilkommunikasjonsløsninger og tjenester, og som kjenner teknologien rundt LTE og fremtidens mobilkommunikasjonssystemer. I tillegg til teknologien og de muligheter og utfordringer dette gir, trenger vi deg som kjenner prosessen rundt det å kunne operere som virtuell mobiloperatør (MVNO) og hvilke tjenester og mekanismer som må på plass for å understøtte dette. Vi er i ferd med å bygge opp et miljø som sammen med samarbeidspartnere, i og utenfor Forsvaret, skal lede implementeringen av egne mobilkommunikasjonstjenester.

Arbeidso​​ppgaver:

Stillingen innebærer at du arbeider i team for å etablere sikker anvendelse av mobilteknologi og tjenester for Forsvarets brukere, uansett graderingsnivå. Som prosjektmedarbeider og/eller scrum master vil du anvende smidige prosesser og mekanismer for innføring og forvaltning av denne teknologien og tilhørende mobiltjenester i Forsvaret. Du vil arbeide med system og avtaleforvaltning, løsningsdesign og rådgivning innenfor moderne mobilkommunikasjonsteknologi hvor arbeidsoppgavene vil være:

 • Etablering og videreutvikling av mobilkommunikasjonsløsninger og tjenester.
 • Deltagelse i alle faser av investeringsprosjekter.
 • Rådgivning mot andre deler av Forsvaret innenfor de respektive fagområdene.

Kval​ifikasjonskrav:

 • ​Du må ha relevant utdanning på masternivå og minimum fem års relevant ​​​​​​erfaring. Annen relevant utdanning og lang erfaring vil etter vurdering kunne kompensere for eventuell manglende formell utdanning.
 • Du er flink til å uttrykke deg muntlig og skriftlig både på norsk og engelsk, har meget gode samarbeidsevner og ønsker et utstrakt samarbeid med andre. Stillingen krever at du kan arbeide selvstendig og at du har evne til å legge saker frem for beslutningstakere.
 • Du må kunne sikkerhetsklareres for nivå Hemmelig før tilsetting.

V​i tilbyr:

 • ​​Gode muligheter for personlig og faglig utvikling i et godt arbeidsmiljø med interessante og krevende arbeidsoppgaver, i tillegg til fleksibel arbeidstid.
 • Forsvarsmateriell har gode pensjons- og velferdsordninger.
 • På Kolsås har vi et eget sportsanlegg med svømmehall og du vil ha mu​​​lighet for å trene i arbeidstiden.
 • Det er mulighet for å søke om barnehageplass i vår egen barnehage.
 • ​Stillingen lønnes etter statens lønnsregulativ som senioringeniør kode 1181, lønnstrinn 70 -78 (for tiden kr 614.700 - kr 734.700 brutto pr år). For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger vedrørende stillingen får d​​u ved henvendelser til Roger Aarmo, telefon 917 47 363 eller Trygve Jordan, telefon 932 35 635.

Jobbnorge-ID: 123447, Søknadsfrist: 11.04.2016, Intern ID: NV 01/16 ​​​


Er du den vi leter etter?

SØK STILLING​​​​
Publisert 18. mars 2016 12:48.. Sist oppdatert 28. juni 2016 11:17.