sifssifshttp://forsvaret.no/media/PubImages/IMG_0307.JPG.jpeghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8069

Dilemmatrening i Forsvarsmateriell

Trening i å håndtere integritetsdilemmaer, eller etiske dilemmaer er en del av Forsvarsmateriells integritetsplan. Senter for integritet i forsvarssektoren støtter Forsvarsmateriell å gjennomføre dette tiltaket.

​​​​​​– Trening er viktig for å først å kunne identifisere et dilemma og deretter kunne diskutere dilemmaet og treffe et godt valg, sier direktør ved Senter for integritet i forsvarssektoren (Sifs), Per Christensen. Bevissthet om at man står i en valgsituasjon er en nødvendig betingelse for å treffe dette valget. De fleste står oppe i dilemmaer på daglig basis, men d​et er ikke alltid enkelt å skjønne at man faktisk står overfor et dilemma. Derfor må man trene på å skjønne det.

Sifs​ har utarbeidet et opplegg for dilemmatrening på to til tre timer som ble introdusert i prosjektavdelingen i Felleskapasiteter den 24. november 2016. Engasjementet var høyt og viste at interessen for temaet er stor. Opplegget omfatter en presentasjon på en time og to timer til å identifisere og diskutere dilemmaer som medarbeiderne har erfart.

– Dilemmatreningen med Sifs gjør oss i stand til lettere å oppdage når vi er i grenseland. For dilemmaene er mange, de kan være svært ulike og de kan oppstå når vi minst venter det. Min refleksjon etter dagen er at selv om mine prosjektledere er de som ofte først får slike vanskelige valg i fanget, skifter dilemmaene eier så snart de spør meg til råds, sier sjef for prosjektavdelingen i Forsvarsmateriell ​​​felleskapasiteter, Rune Jensen.

Publisert 29. november 2016 13:27. av Therese Espeland. Sist oppdatert 29. november 2016 15:31.