mygg-tekst3mygg-tekst3http://forsvaret.no/media/PubImages/mygg-tekst3.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6121

Hard konkurranse om å bli årets ingeniørstudent

I samarbeid med selskapet Universum skal Forsvarsmateriell kåre årets ingeniørstudent. I løpet av to uker har Universum mottatt 50 nominasjoner av ingeniørstudenter fra hele landet.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​– De nominerte studentene har flotte CV-er, de har deltatt i store utviklingsprosjekter og har sterke akademiske resultater. De er samfunnsengasjerte, viser stor arbeidskapasitet og de har et ønske om å bidra til en bedre hverdag for studentene gjennom flere skoleverv. Dette er studenter som virkelig har satt seg mål – og gjennomført disse med glans, sier Elisabeth Sandberg i HR-avdelingen i Forsvarsmateriell.

Utdelingen av prisen vil skje under Universum Awards 19. april. Under samme arrangement vil Finn.no dele ut prisen til årets IT-student, DNB vil kåre årets digitale innovatør og DNV GL vil kåre årets studentprosjekt.

– Universum har i 14 år kåret de beste studentene i landet og kåringen har til hensikt å øke bevisstheten hva næringslivet ser etter samt hedre flinke studenter som skal påvirke næringslivets fremtid. Det at en statelig etat gir ut årets pris er i takt med trenden. Vi ser en øking av interesse for det offentlige blant årets ingeniørstudenter, Karine Jebsen, markedsansvarlig i Universum

– ​Viktig å vise seg frem

Den siste uken har Universum og Forsvarsmateriell jobbet videre med rundt 20​ kandidater. Jebsen kan fortelle at nominasjonsmengden representerer en klar økning fra tidligere år.

– Det er en øking av nominasjoner til årets pris som kan skyldes en mer usikker bransje for ingeniørstudentene. Det er nå viktig å vise seg frem, og dette er en fin anledning. Årets nominasjoner er fremragende med et imponerende nivå på studentene som var representert fra skole og universiteter i hele landet, sier hun.

Kriteriene som er lagt til grunn for kåringen​​​ er:

  • teknologisk detaljfokus og samtidig evne til å se helheten – fra minste tekniske innretning til et helhetlig system
  • å kunne bruke faglig kompetanse og teorier til å utfordre gjeldende prinsipper innen sitt fagfelt
  • å tenke tverrfaglig og evne til å samarbeide på tvers av egen fagretning
  • akademiske resultater

Sterke final​​ister

Etter videre gjennomgang og vurderinger stod juryen igjen med seks sterke finalister som alle oppfyller grunnleggende kriterier.

– Vi har gjennomført telefonintervjuer av de seks finalistene og har snakket med referansene deres. Disse samtalene er viktige for å skille kandidatene fra hverandre, sier Elisabeth Sandberg, som har vært med i hele seleksjonsprosessen.

Forsvarsmateriells ingeniører har faglig tyngde og teknologisk kompetanse, men de må også kunne samarbeide og kommunisere med både industri, forskere, medarbeidere og ledelse på flere nivåer i forsvarssektoren. Derfor ble også sosiale egenskaper, arbeidsmetodikk og kommunikasjonsevner vektlagt i disse samtalene.

​– Det er utrolig gøy å lese så mange gode nominasjoner og CV-er og snakke med så flinke studenter. Samtlige seks finalister kunne ha vunnet denne prisen, men etter en helhetsvurdering har vi landet på en fortjent vinner, sier Sandberg. 

 

 

 

UniversumUniversum<p>​Universum er en leverandør av undersøkelser knyttet til attraktive arbeidsgivere. De foreta​​r årlige undersøkelser både blant yrkesaktive og studenter. Resultatene av Universums undersøkelser gir oss en god indikasjon på hvordan vi som arbeidsgiver blir vurdert av andre</p>http://forsvaret.no/forsvarsmateriell/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=4

Publisert 15. april 2016 16:03. av Simen Rudi/Forsvarsmateriell. Sist oppdatert 28. juni 2016 11:17.