forsvarsmateriell_777_kontraktsigneringmedforsvarsmateriell_777_kontraktsigneringmedhttp://forsvaret.no/forsvarsmateriell/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=1069/media/PubImages/Kontraktsignering_beltevognBV206.jpg

Kontraktsignering med to norske leverandører

Forsvarsmateriell har signert kontrakt for oppgradering av Beltevogner (BV206) med de norske leverandørene CHSnor i Moelv og Tepas industrier i Trysil.

- Det er ekstra gledelig å signere denne kontrakten i disse tider når arbeidsforholdene  er mer krevende enn vanlig. Nå ser vi frem til å levere oppgraderte Beltevogner 206 til Forsvaret, sier sjef Forsvarsmateriell landkapasiteter, brigader Ivar Halset.

Hensikten med kontrakten er å utbedre og bygge om BV206 slik at de er operative frem til 2030. Utbedringen består hovedsakelig av oppgraderte HMS- og sikkerhetstiltak.

- Med oppgraderingen av beltevogner 206 får Hæren bedre evakuering i form av blant annet evakuering utenfor vei. Beltevogner kommer frem overalt, forteller oberst Tomas Beck, sjef for Materiellseksjonen i Hærstaben. 
 
Total kontraktsverdi er ca. 65 millioner norske kroner.
 

Om kjøretøyet BV206

 
Fra forsvaret.no:
Den svenske «bandvagn» 206, eller Beltevogn 206, er et effektivt kjøretøy som tar seg godt fram i terrenget. Det kan nytte flere ulike vogner som tilfredsstiller de behovene situasjonen krever – for eksempel transport av personell, samband, kommando, ildstøtte og andre elementer.


Publisert 2. april 2020 16:35.. Sist oppdatert 3. april 2020 10:16.