Marianne Øiahals på stand ved NTNUMarianne Øiahals på stand ved NTNUhttp://forsvaret.no/media/PubImages/DSC04177_small.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=5354

Nysgjerrige NTNU-studenter

Denne uken deltok Forsvarsmateriell på sin første karrieredag og studentene på NTNU viste stor interesse for den nyopprettede etaten.

​​​​​Prospective er Teknologiporten sin nye storsatsning innenfor karrierearrangementer, og ble arrangert for første gang denne uken. Målet er at studentene skal få mulighet til å treffe bedrifter og andre aktører som kan forberede dem på fremtiden de selv skal være med på å forme.

– Hensikten med Prospective er å forberede studentene ved NTNU på den fremtiden ​Espen Malm, prosjektleder for ProspectiveEspen Malm, NTNU-studentde møter. Fremtiden kan være alt fra 5 dager til 50 år. Vi ønsker å adressere problematikk tilknyttet blant annet arbeidsmarked og teknologi, sier prosjektleder for Prospective, Espen Malm ved NTNU.

En rekke nysgjerrige studenter besøkte Forsvarsmateriell sin stand på Realfagsbygget. Studentene ville lære mer om militær teknologi og sjekke mulighetene for sommerjobb. 

I tillegg var studentene opptatt av om den linjen de gikk på NTNU gjorde dem kvalifisert til jobb i Forsvarsmateriell. Budskapet til studentene er at motivasjon og personlig egnethet er vel så viktig som en konkret faglinje, så lenge man har god teknologisk forståelse- og utdanning.
 

Fremtidige behov

Under karrieredagen holdt senioringeniør og radioarkitekt i Forsvarsmateriell Kennet Nomeland et innlegg om Forsvarets fremtidige kommunikasjonsbehov. Kennet jobber med hvordan Forsvaret kan utnytte kommersiell teknologi og infrastruktur samtidig som sikkerhetsbehovet blir ivaretatt.
 
– Etter mitt innlegg ble jeg kontaktet av flere studenter som fant tematikken interessant. Koblingen mellom sivil teknologi og behovet for sikkerhet byr på spennende utfordringer for studentene, og er et fagområde som krever at man tenker nytt, sier Kennet Nomeland.
 
– Tilbakemeldingene fra studentene har i aller høyeste grad vært positive. Det virker som om mange har satt pris på å høre hva store aktører fokuserer på i fremtiden. Flere har gitt uttrykk for at Prospective skiller seg ut fra andre karrierearrangementer de har vært på, sier Espen Malm.

Teknologiporten består av om lag 30 frivillige studenter fra de ulike linjeforeningene ved IVT-fakultetet.​​
Publisert 12. februar 2016 13:23. av Simen Rudi, Forsvarsmateriell. Sist oppdatert 28. juni 2016 11:16.