LandkapasiteterLandkapasiteterhttp://forsvaret.no/media/PubImages/landkapasiteter.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=4831The Norwegian Defence Materiel Agency Land Systems Division is responsible for the procurement and safe, secure and cost-efficient use of land equipment in all the military services.
LANDKAPASITETERLANDKAPASITETERhttp://forsvaret.no/media/PubImages/AA_droneskyting_4.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=4843
LandkapasiteterLandkapasiteterhttp://forsvaret.no/media/PubImages/man.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=5484

Landkapasiteter

Ikke noe forsvar kan greie seg uten styrker på bakken. Landkapasiteter har ansvar for en rekke svært ulike forsvarskjøretøy, som stridsvogner og feltvogner.

I tillegg har enheten ansvar for våpen som panserkanoner, tunge og lette maskingevær samt simulatorer og elektrooptisk materiell. Mye av materiellet brukes av alle Forsvarets avdelinger, men de største brukerne er Hæren og Heimevernet.

Landkapasiteter har faglig ansvar for forvaltning av dette gjennom hele levetiden. Det betyr blant annet å sørge for at materiellet er tilgjengelig og at materiellsystemene blir brukt i henhold til ytelse, konfigurasjon, tilgjengelighet og sikkerhet. Avdelingen utarbeider krav til vedlikehold og skal godkjenne eventuelle endringer i materiellsystemene.

Fagkapasiteten har hovedbase på Kolsås i Bærum, men har også avdelinger i Lillehammer og i Elverum.

Publisert 28. desember 2015 15:39.. Sist oppdatert 29. desember 2017 12:44.