LandkapasiteterLandkapasiteterhttp://forsvaret.no/media/PubImages/landkapasiteter.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=4831The Norwegian Defence Materiel Agency Land Systems Division is responsible for the procurement and safe, secure and cost-efficient use of land equipment in all the military services.
LANDKAPASITETERLANDKAPASITETERhttp://forsvaret.no/media/PubImages/AA_droneskyting_4.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=4843
LandkapasiteterLandkapasiteterhttp://forsvaret.no/media/PubImages/man.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=5484

Landkapasiteter

Ikke noe forsvar kan greie seg uten styrker på bakken. Landkapasiteter har ansvar for en rekke svært ulike forsvarskjøretøy, som stridsvogner og feltkjøretøy.

I tillegg har enheten ansvar for våpen som artilleri og tunge og lette maskingevær, samt simulatorer for trening og elektrooptisk materiell. Mye av materiellet brukes av alle Forsvarets avdelinger, men de største brukerne er Hæren og Heimevernet.

Landkapasiteter har faglig ansvar for forvaltning av materiellet gjennom hele levetiden. Det betyr blant annet å sørge for at materiellet er teknisk tilgjengelig og at systemene blir brukt i henhold til konfigurasjon, sikkerhet og planlagt bruksområde. 

Avdelingen utarbeider krav til vedlikehold og skal godkjenne eventuelle endringer i materiellsystemene.

Landkapasiteter har hovedlokasjon på Kolsås i Bærum, men har også avdelinger i Lillehammer og i Elverum.Publisert 28. desember 2015 15:39.. Sist oppdatert 2. mars 2020 16:27.