forsvarsmateriell_625_forsvarsmateriellsigforsvarsmateriell_625_forsvarsmateriellsighttp://forsvaret.no/forsvarsmateriell/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=979Sjef for Forsvarsmateriell landkapasiteter, brigader Morten Eggen, CFO Horst Rieder fra Krauss Maffei Wegman og Executive Manager Military Mobile Bridges, Gerhard Greifenegger signerte kontrakten. /media/PubImages/IMG_3798_R.jpg

Forsvarsmateriell signerte kontrakt for anskaffelse av nye bropanservogner

21. mars signerte Forsvarsmateriell kontrakt på nye bropanservogner med Krauss Maffei Wegman (KMW). Kontraktsverdien på anskaffelsen er 490 millioner norske kroner.

Bropanservognene erstatter dagens vogner basert på Leopard 1 og inngår i Ingeniørbataljonen i Brigade Nord.

– Dagen i dag er en viktig milepæl. Anskaffelsen av nye bropanservogner gir Hæren en ny og moderne pansret brokapasitet, med potensiale for fremtidige oppgraderinger, sier sjef Forsvarsmateriell landkapasiteter, brigader Morten Eggen.

De nye bropanservognene er i størst mulig grad basert på konfigurasjonen som både Tyskland og Nederland har anskaffet. Dermed er det lite behov for redesign eller utvikling for den norske varianten. Dette bidrar til økt interoperabilitet mellom NATO-landene.

– Nok en brikke faller på plass i Hæren. Den nye bropanservognen har meget høy mobilitet, og er derfor godt egnet til Norges komplekse landskap og topografi. Det er krevende terreng med mange naturlige hindringer, sier sjef for Hæren, generalmajor Odin Johannessen.

Kontrakten inkluderer leveranse av prosedyresimulator. Den mobile simulatoren legger til rette for at prosedyrene for brolegging kan trenes i klasserom. Trening med simulator reduserer behovet for bruk av vognen under utdanning og trening, og kan potensielt redusere driftskostnadene for bropanservognen.

Produksjon av den første av totalt seks vogner igangsettes høsten 2019. Leveransen av de første tre vognene forventes i løpet av 2023.

Publisert 22. mars 2019 10:13.. Sist oppdatert 23. mars 2019 18:05.