forsvarsmateriell_361_maudsførsteseilasforsvarsmateriell_361_maudsførsteseilashttp://forsvaret.no/forsvarsmateriell/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=559Foto: DSME/media/PubImages/DJI_0096.jpg
forsvarsmateriell_361_maudsførsteseilasforsvarsmateriell_361_maudsførsteseilashttp://forsvaret.no/forsvarsmateriell/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=560Foto: DSME/media/PubImages/DJI_0127.jpg
forsvarsmateriell_361_maudsførsteseilasforsvarsmateriell_361_maudsførsteseilashttp://forsvaret.no/forsvarsmateriell/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=561Foto: DMSE/media/PubImages/DJI_0103.jpg

Mauds første seilas

Sjøforsvarets nye logistikkskip KNM «Maud» hadde sin jomfrutur 22. desember. Det var en viktig milepæl for prosjektet.

To dager før julaften forlot KNM «Maud» kaia til det sør-koreanske verftet DSME for sin første sjøtest.

– Resultatene er meget positive, sier kommandørkaptein Bjørn Ove Stikholmen, prosjektleder for anskaffelsen av Norges nye logistikkfartøy.

​Den første seilasen er en merkedag fordi den markerer starten av testingen av fartøyets sjøgående egenskaper. Verftet gjennomførte tre dager med testing til sjøs hvor Forsvarsmateriell deltok i testingen.

– Vi sjekket om alle mekaniske fremdriftsmidler, som propeller og maskiner, fungerer. Vi har fått svarene vi ønsker og det ser ut til at fartøyet svarer til kravene, sier Stikholmen.

Sjøforsvarets største

Det nye logistikkfartøyet blir Sjøforsvarets største fartøy noensinne, og skal i hovedsak drive støtte og etterforsyning til maritime styrker. Fartøyet skal videre øke utholdenheten til kampstyrkene ved å forsyne dem med drivstoff, reservedeler, ammunisjon og forbruksmateriell. I tillegg har KNM «Maud» tre bunkringsstasjoner, plass til helikopter og er utrustet med en sykestue som kan ta i mot hele 50 personer.

– Verftet skal gjennomføre neste testtur i februar. Den vil strekke seg over flere uker og det er et mye større og mer omfattende testprogram, forteller Stikholmen til Forsvarets forum.

Planen er at verftet skal overlevere KNM «Maud» 30. april 2018.
Publisert 10. januar 2018 10:18.. Sist oppdatert 10. januar 2018 10:24.