forsvarsmateriell_714_signertekontraktforsforsvarsmateriell_714_signertekontraktforshttp://forsvaret.no/forsvarsmateriell/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=1044På bildet (f.v.): Senior Sales Manager Jan-Peter Brüning (Kärcher), sjef Forsvarsmateriell felleskapasiteter brigader Ivar Halset, Executive Head of Sales & Marketing Markus Barner (Kärcher)/media/PubImages/Kontraktsignering-smittesanering_og_avdelingsrens-Forsvarsmateriell.jpg

Signerte kontrakt for smittesanering og avdelingsrens

Kolsås: I dag signerte Forsvarsmateriell kontrakt for smittesanering og avdelingsrens med Kärcher Futuretech GmbH. Kontraktene har en samlet verdi på ca. 66 MNOK med leveranser i 2021/2022.

I tillegg ble det inngått en Contractor Logistic Support (CLS)-avtale som sikrer understøttelse av materiellet gjennom materiellets levetid.

- Forsvaret vil med disse systemene få tilført nye kapasiteter innenfor CBR rens (kjemisk, biologisk og radioaktiv forurensing) og redusere risikoen for innførsel av uønsket biologisk materiale til Norge, sier sjef Forsvarsmateriell felleskapasiteter brigader Ivar Halset.

Smittesanering

Illustrasjon: Smittesanering

Smittesaneringssystemet er et kontainersystem, totalt fem kontainere inngår i leveransen.  Systemet kan bli brukt til å rengjøre Forsvarets og alliere styrkes kjøretøy skal krysse inn og ut av Norge. Rengjøringen bidrar til å redusere faren for innførsel av biologisk materiale. Dette inkluderer smittsomme dyresykdommer, sykdommer som overføres fra dyr til mennesker og innførsel av uønskede dyr og planter.

Systemet er integrert i en konteiner og inneholder alt som trengs for å gjennomføre vask og desinfeksjon av kjøretøyene.

Avdelingsrens

Illustrasjon: Avdelingsrens. 

Systemet for avdelingsrens er et kontainersystem som inkluderer telt, totalt fire systemer. Systemet skal bidra til å sikre liv og helse til personell som forurenses av kjemiske, biologiske og radiologiske stoffer. Dette gjennomføres ved å fjerne stoffene fra personell, materiell og kjøretøy slik at den operative evnen kan opprettholdes. Systemet har kapasitet til å rense større kjøretøy, personlig våpen og personell. Systemet er integrert i en konteiner og har alt som trengs for å gjennomføre hele operasjonen.


Publisert 14. november 2019 16:43. av Jonas Wærstad.