KNM Roald Amundsen i solnedgang under øvelse Flotex i Nord-Norge / KNM Roald Amundsen during exercise Flotex 2015KNM Roald Amundsen i solnedgang under øvelse Flotex i Nord-Norge / KNM Roald Amundsen during exercise Flotex 2015http://forsvaret.no/media/PubImages/IMG_0339.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=4851

Oppgradering av Sjøforsvarets simulatorer

Formålet med prosjekt P6613 er å oppgradere infrastrukturen på Sjøforsvarets simulatorer for trening av besetning på fregatt og undervannsbåt.

​​Sjøforsvarets simulatorer gir mulighet for å trene fartøyenes mannskap i sine funksjoner uten å faktisk være på fartøy. Som en integrert del av utdanning og øving gir simulatorer blant annet økt utdanningstakt og reduserte utdanningskostnader på operatører. Simulator gir også mulighet til trening på hendelser som av hensyn til risiko og kostnader ikke kan gjennomføres på fartøy i fredstid.

Oppgradering av infrastrukturen i simulatoren vil gjøre det lettere for Sjøforsvaret å gjenbruke moduler, integrere funksjonalitet og ved behov i fremtiden koble sammen simulatorer.

Milepæler:

  • Kontrakt signert mars 2014
  • Leveranse høsten 2016 

Kontraktør: Kongsberg Defence & Aerospace AS​​​

Publisert 28. desember 2015 17:24.. Sist oppdatert 10. juli 2017 14:45.