Våpenfestebraketter

​​​​​​​​Prosjekt P-5041 anskaffer og monterer våpenfestebraketter til bruk i kjøretøy, stridskjøretøy, ingeniørmaskiner og fartøy.

Våpenfestebraketter skal gi en sikker oppbevaring av nye og eksisterende håndvåpen, samt gi en rask og funksjonell tilgang til våpen ved behov.

Milepæler:

  • Montering sluttført 2016
  • Prosjektterminering 2017

Våpenfestebraketten (VPN) har vært i bruk i Forsvaret siden 2010, både under trening og i internasjonale operasjoner. Alle personlige våpen og lette maskingevær som er i bruk i Forsvaret kan monteres. VFB er enkel å betjene og tilpasse til ulike våpentyper.

VFB er drop-, vibrasjons- og temperaturtestet i henhold til utvalgte metoder i MILSTD 810F og har vært montert i kjøretøy som har blitt minetestet i henhold til STANAG 4569.

Festebraketten er utviklet gjennom P-5041 av Forsvarsmateriell divisjon for maritime kapasiteter i Horten. Den er produsert i to partier. Første ble produsert ved produsert ved divisjon for maritime kapasiteter i Horten for å dekke pågående operasjoner. Andre parti ble lyst ut og kontrakten ble ​​inngått med TOCI OU fra Estland. TOCI OU har rettigheter til produksjon og salg av eksisterende produkt, samt videreutvikling.​​​

Publisert 28. desember 2015 14:13.. Sist oppdatert 10. juli 2017 14:48.