Den norske u-båten KNM Utvær i Hardangerfjorden under en redningsøvelseThe norwegian submarine KNM Utvær during a submarine rescue exerciseDen norske u-båten KNM Utvær i Hardangerfjorden under en redningsøvelseThe norwegian submarine KNM Utvær during a submarine rescue exercisehttp://forsvaret.no/media/PubImages/20110308th_300.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8755

Tyskland valgt som strategisk samarbeidspartner for nye ubåter

Regjeringen har etter en helhetlig vurdering valgt Tyskland som strategisk samarbeidspartner for Norge innen ubåtområdet.

​​​​​​​​​​​​​Beslutningen innebærer ​et forpliktende og langvarig marine-marine samarbeid som omfatter både ubåter og andre kapasiteter. Samarbeidet vil også omfatte utdanning, trening, drift, vedlikehold og understøttelse av de nye ubåtene, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding. Les hele pressemeldingen her.

Ubåtprosjektene ved Forsvarsmateriell maritime kapasiteter jobb​er har som hovedmåå opprettholde en kontinuerlig ubåtkapasitet. Mandatet er som følger: Opprettholde en undervannsbåtkapasitet som avskrekker og påvirker andres bruk av militære virkemidler i en konflikt i Norge og om norske interesseområder.

Prosjekt Nye ubåter jobber videre i henhold til plan med sterkt fokus på forberedelse til gjennomføring samtidig som prosjektet venter på det formelle gjennomføringsoppdraget (GO) ved at Regjeringen planlegger å legge frem prosjektet for nye ubåter for Stortinget våren 2017.​​

Publisert 6. februar 2017 14:55.. Sist oppdatert 10. februar 2017 08:44.