Årets ingeniørstudentÅrets ingeniørstudenthttp://forsvaret.no/media/PubImages/LSA_3342.JPGhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6136
Årets ingeniørstudentÅrets ingeniørstudenthttp://forsvaret.no/media/PubImages/Universum-2.JPGhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6134

Vegard Vinje er årets ingeniørstudent

Hele 50 studenter kjempet om å bli årets ingeniørstudent. Etter en grundig vurdering stakk Vegard Vinje av med seieren.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Forsvarsmateriell har sammen med selskapet Universu​​​​​​​​m kåret årets ingeniørstudent. ​Universum er en leverandør av undersøkelser knyttet til attraktive arbeidsgivere og deler årlig ut prisen for blant annet årets ingeniørstudent, årets IT-student og årets digitale innovatør.

– Jeg studerer jo ikke for å vinne priser, men dette var utrolig kult og ikke minst er det en anerkjennelse til Universitet i Oslo (UiO) og linjen jeg går på, sier Vegard Vinje.

Utdelingen av prisen vil skje under Universum Awards 19. april. Under samme arrangement vil Finn.no dele ut prisen til årets IT-student, DNB vil kåre årets digitale innovatør og DNV GL vil kåre årets studentprosjekt.

Doktorgradsstipendiat​​​

Vinje tar en mastergrad ved det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på UiO, og har fått doktorgradsstipendiat for å jobbe med simuleringer av spinalvæske og væskestrømninger i hjernen.

– Selve prosjektet heter «Waterscape of the Brain» og er et forsøk på å kartlegge væskestrømninger rundt og faktisk gjennom deler av hjernen, sier Vinje.

Målet med prosjektet er å komme nærmere svaret på hva som forårsaker sykdommer som for eksempel Alzheimer og migrenelignende tilstander; begge sykdommene er utbredt i befolkningen.

– Det er vanskelig å gjøre dette eksperimentelt, så datamodeller basert på matematikk og numerikk tas i bruk for å oppnå resultater. Jeg pleier å si at jeg jobber med ligninger med en million ukjente, sier Vinje.

Kompetansestøtte og oppstarthjelp​​​​​

Forsvarsmateriell ønsker å tilby vinneren bred kompetansestøtte med et sammensatt team av både prosjektledere, økonomer og ingeniører ​som vinneren kan benytte seg av i prosjektarbeid eller som oppstartshjelp.

I tillegg vil vinneren få en dag med Forsvarsmateriell, hvor han får innsikt i hvordan ingeniører organisasjonen jobber.

Sterke kandidater

Av 50 innsendte nominasjoner har Universum og Forsvarsmateriell jobbet videre med snaue 20 kandidater. Etter videre gjennomgang og vurderinger stod juryen igjen med seks meget sterke finalister som alle oppfylte de grunnleggende kriteriene etter en samlet vurdering.

– Vi har gjennomført telefonintervjuer av de seks finalistene og snakket med referansene som de enkelte finalistene oppga. Siden alle finalister har stor faglig forståelse, sterke akademiske resultater og deltatt i spennende prosjekter ble disse samtalene viktig for å skille kandidatene fra hverandre, sier Elisabeth Sandberg, HR-rådgiver i Forsvarsmateriell. 

Ingeniørene i Forsvarsmateriell har faglig tyngde, men de må også ha en evne til å samarbeide med både industri, forskere, medarbeidere og soldater.

– Vi mener dette er viktige egenskaper for alle ingeniører, derfor ble også sosiale egenskaper og kommunikasjonsevner vektlagt, sier Sandberg.

 

 

Innstillingen til Årets ingeniørstudentInnstillingen til Årets ingeniørstudent<p></p>Vinneren studerer ved det matematisk – naturvitenskapelige fakultet på Universitetet i Oslo. Vinneren har stor faglig kompetanse og teknologisk forståelse. Studenten har gode akademiske resultater og bruker allerede sin kompetanse og engasjement til noe samfunnsnyttig.<br>Han hjelper medstudenter på universitetet og ungdom på videregående trinn - ofte med læringsvansker - i matematikk og formidler realfag med stor iver.<div><br></div><div>Studenten er allerede tildelt doktorgradstipendiat for å jobbe videre med simulering av spinalvæske og kartlegging av væskestrømninger i hjernen. Med dette skal han komme nærmere svaret på hva som forårsaker sykdommer som for eksempel Alzheimer og migrenelignende tilstander;​ begge utbredte sykdommer i befolkningen.</div><div><br></div><div>Med dette beviser studenten at han evner å sette sitt fag og teoretisk kompetanse i en større sammenheng, og ikke minst i et samfunnsnyttig perspektiv.</div><div><br></div><div>I tillegg til dette får studenten meget gode referanser. Studenten har fint lite respekt for problemstillinger og gyver løs på enhver utfordring.<div>Sitat: «Gi han en oppgave du ikke klarer selv og han fikser det»</div><div><br></div><div>Vinneren fremstår som en vinnertype som når sine mål. Han har sølvmedalje fra junior NM på ski og har hjulpet fotballaget Lyn fra 6. til 2.divisjon på kort tid. Studenten er o​gså aktiv som skitrener for både unge og eldre. ​</div></div>http://forsvaret.no/forsvarsmateriell/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=5

Publisert 20. april 2016 10:01. av Simen Rudi/Forsvarsmateriell. Sist oppdatert 28. juni 2016 11:17.