Personvern

Forsvarets nettsider er underlagt vanlig norsk lovgivning, herunder personopplysningsloven, personopplysningsforskriften, forvaltningsloven, eForvaltnings­forskriften og arkivlova.

​​​​​Informasjonskapsler (cookies)​

Forsvarets nettsider bruker informasjonskapsler (cookies). Dette er en liten fil med tegn som identifiserer nettleseren din. Gjennom å lagre brukerinnstillinger og spore brukertrender brukes informasjonskapsler til å forbedre kvaliteten på tjenesten. Nettleseren kan stilles inn slik at den avviser alle informasjonskapsler, eller slik at den varsler deg når en informasjonskapsel sendes. 

Vær oppmerksom på at du ikke vil få tilgang til alle tjenestene på Forsvarets nettsider hvis du har deaktivert informasjonskapsler. Vi samler ikke inn personlig informasjon, og kapselen slettes når du avslutter nettleseren. Det lagres heller ingen informasjon på datamaskinen din når du har avsluttet nettleseren.

​​Elektroniske skjemaer med ID-porten-innlogging

Å svare på elektroniske skjemaer fra Forsvaret, der du logger inn med ID-​p​orten, er helt trygt. Alle data overføres kryptert. Sikkerhetsnivået er det samme som i de fleste nettbanker (128-biters SSL-kryptering).

All informasjon i skjemaet overføres til Forsvarets graderte personellsystem. Etterpå slettes informasjonen fra internett. Elektroniske skjemaer fra Forsvaret er teknisk driftet av More Software Solutions.

S​​​osiale medier

Forsvaret.no har funksjonalitet for deling på Facebook og Twitter​. Informasjon om sider du deler til andre nettsamfunn, logges ikke hos Forsvaret. 

ikke send sen​​sitive opplysninger på e-post

Om du kontakter Forsvaret på en e-postadresse oppgitt på dette nettstedet, må du ikke sende sensitive eller fortrolige opplysninger i vanlig e-post. 

Eksterne lenker

Lenker på Forsvaret sine nettsider kan sende deg videre til nettsteder som er utenfor Forsvarets kontroll. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan operere med andre regler for personvern og sikkerhet.​

Trafikklogging

​Forsvaret innhenter besøksstatistikk for nettsidene våre. Opplysningene brukes i forbindelse med drift og videreutvikling av Forsvarets nettsider.

Videre​distribuering​​

Forsvaret videredistribuerer ikke personopplysninger til andre aktører uten brukerens samtykke, utover det som måtte følge av normal indeksering av søkemotorer og andre normale automatiske nettjenester. Forsvaret forbeholder seg retten, i tråd med personopplysningslovens paragraf 8, til å videresende informasjon om brukere til politiet eller andre offentlige myndigheter der det er mistanke om kriminalitet.

Publisert 2. desember 2014 11:18.. Sist oppdatert 1. september 2016 14:21.