Personvernerklæring

Forsvarets nettsider er underlagt norsk lovgivning, herunder personopplysningsloven, personopplysningsforskriften, forvaltningsloven, eForvaltnings­forskriften, arkivlova og EUs personvernforordning (GDPR).

Informasjonskapsler (cookies)

Forsvaret innhenter besøksstatistikk ved bruk av informasjonskapsler (cookies) på nettsidene våre. Til dette bruker vi open source-verktøyet Matomo. Informasjonen bruker vi til å forbedre og videreutvikle nettsidene. Matomo anonymiserer IP-adressene, og all statistikk innhentet via Matomo lagres på norske servere.

Nettleseren du bruker kan stilles inn slik at den avviser alle informasjonskapsler, eller slik at den varsler deg når en informasjonskapsel sendes. Se innstillingene for din nettleser for mer informasjon om dette.

Elektroniske skjemaer med id-porten-innlogging

Svarer du på elektroniske skjemaer fra forsvaret, der du logger inn med ID-porten, er dataene kryptert. Sikkerhetsnivået er det samme som i de fleste nettbanker (128-biters ssl-kryptering).

All informasjon i skjemaet overføres til forsvarets graderte personellsystem. Etterpå slettes informasjonen fra internett.

Elektroniske jobbsøknader

Forsvaret benytter tredjepartsløsningen Webcruiter til søknad på sivile stillinger under området «jobb» på forsvaret.no. Webcruiter er ikke en del av forsvaret.no og har sin egen personvernerklæring.

Video på forsvaret.no

Alle videoer på forsvaret.no er bygget inn fra YouTube. Dersom du klikker i videogrensesnittet vil YouTube hente informasjon om dine avspillinger på videoene. Les mer i YouTubes retningslinjer for personvern.

Sensitive opplysninger på e-post eller i sosiale medier

Om du kontakter forsvaret på en e-postadresse eller på et sosialt medie på dette nettstedet, må du ikke sende sensitive eller fortrolige opplysninger i vanlig e-post.

Eksterne lenker

Lenker på forsvaret sine nettsider kan sende deg videre til nettsteder som er utenfor forsvarets kontroll. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan operere med andre regler for personvern og sikkerhet.

Videre distribuering

Forsvaret videredistribuerer ikke personopplysninger til andre aktører uten brukerens samtykke.

Mediearkiv

Forsvarets mediearkiv driftes via en tredjepart. På denne siden spores brukerstatistikk med samme verktøy som benyttes for forsvaret.no for øvrig.
https://forsvaret.no/pressesider/mediearkiv

Ønsker du å endre eller fjerne informasjon om deg i vårt mediearkiv, send e-post til: desk@fms.mil.no

Publisert 2. desember 2014 11:18.. Sist oppdatert 29. mai 2018 09:41.