Personvern og sikkerhet på Forsvarets nettsider

Forsvarets nettsider er underlagt norsk lovgivning, herunder personopplysningsloven, personopplysningsforskriften, forvaltningsloven, eForvaltnings­forskriften, arkivlova og EUs personvernforordning (GDPR).

Sporing av trafikk til bruk i markedsføring

Som besøkende på forsvaret.no får du muligheten til å velge å godta eller ikke godta at vi sporer din trafikk på forsvaret.no til bruk i markedsføring. Denne sporingen trer ikke i kraft før du har trykket "godta". Ved å velge "ikke godta" vil denne sporingen ikke bli gjennomført.

Dette samtykket gjelder spesifikt bruk av Facebook Pixel. Denne kan fortelle oss hvilke av våre nettsider du har besøkt. På den måten kan Forsvaret vise annonser på plattformer som Facebook, Instagram og Messenger til en mest mulig relevant målgruppe.

Generell sporing av nettrafikk

Forsvaret innhenter besøksstatistikk ved bruk av informasjonskapsler (cookies) på nettsidene våre. Til dette bruker vi open source-verktøyet Matomo. Informasjonen bruker vi til å forbedre og videreutvikle nettsidene. Matomo anonymiserer IP-adressene, og all statistikk innhentet via Matomo lagres på norske servere. Samtykket du blir presentert for ved første besøk på forsvaret.no omfatter ikke denne generelle sporigen av trafikk. Den vil bli gjennomført uavhengig av samtykket, som kun gjelder for bruk av Facebook Pixel.

Nettleseren du bruker kan stilles inn slik at den avviser alle informasjonskapsler, eller slik at den varsler deg når en informasjonskapsel sendes. Se innstillingene for din nettleser for mer informasjon om dette.

Elektroniske skjemaer med id-porten-innlogging

Svarer du på elektroniske skjemaer fra forsvaret, der du logger inn med ID-porten, er dataene kryptert. Sikkerhetsnivået er det samme som i de fleste nettbanker (128-biters ssl-kryptering).

All informasjon i skjemaet overføres til forsvarets graderte personellsystem. Etterpå slettes informasjonen fra internett.

Elektroniske jobbsøknader

Forsvaret benytter tredjepartsløsningen Webcruiter til søknad på sivile stillinger under området «jobb» på forsvaret.no. Webcruiter er ikke en del av forsvaret.no og har sin egen personvernerklæring.

Video på forsvaret.no

Alle videoer på forsvaret.no er bygget inn fra YouTube. Dersom du klikker i videogrensesnittet vil YouTube hente informasjon om dine avspillinger på videoene. Les mer i YouTubes retningslinjer for personvern.

Sensitive opplysninger på e-post eller i sosiale medier

Om du kontakter forsvaret på en e-postadresse eller på et sosialt medie på dette nettstedet, må du ikke sende sensitive eller fortrolige opplysninger i vanlig e-post.

Eksterne lenker

Lenker på forsvaret sine nettsider kan sende deg videre til nettsteder som er utenfor forsvarets kontroll. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan operere med andre regler for personvern og sikkerhet.

Videre distribuering

Forsvaret videredistribuerer ikke personopplysninger til andre aktører uten brukerens samtykke.

Mediearkiv

Forsvarets mediearkiv driftes via en tredjepart. På denne siden spores brukerstatistikk med samme verktøy som benyttes for forsvaret.no for øvrig.
https://forsvaret.no/pressesider/mediearkiv

Ønsker du å endre eller fjerne informasjon om deg i vårt mediearkiv, send e-post til: desk@fms.mil.no

Publisert 9. juli 2018 10:15.. Sist oppdatert 14. februar 2020 10:36.