hogskolene_1034_bokandreverdenskrigshogskolene_1034_bokandreverdenskrigshttp://forsvaret.no/hogskolene/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=106/media/PubImages/2018-11-19 Saveraas_ingress.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt19. november 2018 13:00
Type hendelseForedrag

Om krig og ansvar

19. november inviterer bokaktuelle Torgeir E. Sæveraas stipendiat Øystein Hetland til en samtale om Sæveraas’ arbeid med å avdekke sin grandonkels rolle i Statspolitiet under andre verdenskrig.

Dato: 19. november 2018
Tidspunkt: 13.00–14.00. Registrering og noe å bite i fra kl. 12.30
Sted: Forsvarets høgskole, salongen i bygning 14, Akershus festning
Arrangementet skjer i regi av FHS/Institutt for militær ledelse og operasjoner (IMLO)

Det vil være anledning til å kjøpe boka I skyggen mellom trærne. Om krig og ansvar under arrangementet.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men krever forhåndspåmelding:
Meld deg på seminaret "Om krig og ansvar"

-----------------------------------------

I Torgeir E. Sæveraas' familie var det ingen hemmelighet at grandonkelen John Ekerholt, i motsetning til de øvrige familiemedlemmene, hadde vært nazist under krigen. Det kom likevel som et stort sjokk da han plutselig en dag leste en avisartikkel der det kom fram at John Ekerholt faktisk hadde vært leder for Statspolitiets avdeling i Stavanger. Der hadde han blant annet ledet aksjonen mot jødene i byen.

Oppdagelsen ledet etter hvert fram til et bokprosjekt, som nylig er utkommet på Spartacus forlag. Boka kombinerer grundig faghistorisk arbeid med utforskningen av forfatterens egen familiehistorie, en prosess som kan gi opphav både til unik innsikt og faglige utfordringer.

Sæveraas vil samtale om boka og prosessen bak med Øystein Hetland, stipendiat ved HL-senteret. Hetland er i avslutningsfasen av sin doktorgradsavhandling om blant annet nettopp Statspolitiets avdeling i Stavanger.

Torgeir E. Sæveraas er utdannet historiker og arbeider som forsker ved Institutt for militær ledelse og operasjoner ved Forsvarets høgskole. 

Følg med på FHS' seminarer, konferanser og andre aktiviteter

ABONNÉR PÅ VÅRT NYHETSBREV


Publisert 5. november 2018 08:22.. Sist oppdatert 16. november 2018 10:09.