fhs-nodefic-georgiafhs-nodefic-georgiahttp://forsvaret.no/media/PubImages/fhs-nodefic-georgia.JPGhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6591
dedichen georgia kvinnelige soldater-2dedichen georgia kvinnelige soldater-2http://forsvaret.no/media/PubImages/dedichen-georgia-kvinnelige-soldater-2.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6590Dedichen møtte georgiske kvinnelige kadetter, og det gjorde inntrykk på dem å få møte en kvinnelig militær rollemodell.Dedichen møtte georgiske kvinnelige kadetter, og det gjorde inntrykk hos de å få møte en kvinnelig militær rollemodell.

Forsvarets høgskole i Georgia

Sjef for Forsvarets høgskole, kontreadmiral Louise Dedichen, besøkte Georgia i april for å åpne det første Nato-logistikkurset i Georgia.

Kurset er den første konkrete leveransen av Natos Defence Capacity Building Initiative (DCB) i Georgia og ble holdt av NODEFIC, en underavdeling ved Forsvarets høgskole.

Norges og Natos bidrag i Georgia verdsettes av vertsnasjonen, noe som ble understreket overfor høgskolesjefen i møter med Georgias fremste beslutningstakere og forsvarstopper; både forsvarssjefen, forsvarsministeren og Natos liaisonskontor i landet.

Det norsk-ledede felles Nato-georgiske taktiske treningssenteret, JTEC, arrangerte kurset som et ledd i å fremme økt regionalt samarbeid, modernisere det georgiske forsvaret og gjøre georgiske styrker interoperable med Nato-enheter.  ​


​Under oppholdet så man også på muligheten for en intensjonsavtale om samarbeid mellom Forsvarets høgskole og den georgiske forsvarshøgskolen, National Defence Academy. Avtalen ble signert på Conference of Commandants i Warszawa i mai.

Publisert 7. juni 2016 12:56.. Sist oppdatert 27. oktober 2016 08:06.