Necesse nr 3 2016Necesse nr 3 2016http://forsvaret.no/media/PubImages/Necesse nr 3 multi.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8396
Necesse redaksjon_1Necesse redaksjon_1http://forsvaret.no/media/PubImages/Necesse redaksjon_1.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6608Fra venstre: dekan Roar Espevik, Frode Voll Mjelde og Odd Sveinung Hareide. (Foto: Katrine Austgulen)
NecesseNecessehttp://forsvaret.no/media/PubImages/Necesse.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=6607

Necesse

Sjøkrigsskolen lanserer ny skriftserie.
Les de 4 første numrene.

​Sitatet "Navigare necesse est, vivere non necesse" tilskrives Pompeius. Det betyr "det er nødvendig å seile, det er ikke nødvendig å leve." Han tvang besetningen til å sette seil på et stormfullt hav for å bringe hvete fra Afrika til et sultende Roma. Et oppdrag som kan synes kjent for alle marineoffiserer, hvor plikten overfor samfunnet er viktigere enn egen overlevelse.

Det er mer nødvendig enn noen gang at Sjøkrigsskolen setter seil i den akademiske verden. Vi er derfor stolte av å lansere vårt første nummer i vår nye skriftserie, «Necesse». Vi ønsker med dette å sette vår kompetanse eller noen ganger også mangel på samme, ut i det offentlige rom og invitere til debatt og refleksjon. Kort sagt har vi et dypt ønske om å dele våre nyeste akademiske tanker, forskning og innsats. "Necesse" vil inneholde vitenskapelige artikler, utvalgte bacheloroppgaver og arbeider av egne forskere eller andre som ytrer seg innenfor den sjømilitære interessesfære.

«Necesse» kommer i 5 utgivelser hvert år. Dekan er hovedredaktør, og hvert nummer har en eller to fagredaktører. Vi har en bred tilnærming innen følgende sjømilitære fagfelt: Navigasjon, teknologi, logistikk/ressursforvaltning, ledelse og sjømakt. Disse har hvert sitt nummer i løpet av året. Heftene trykkes i et begrenset opplag. Alle utgivelser blir lagt ut i Sjøkrigsskolens elektroniske arkiv. Det finner du her. Her vil du også finne kadettenes bacheloroppgaver samt masteroppgaver og doktorgrader skrevet av offiserer og ansatte ved Sjøkrigsskolen.

Fire numre har utkommet:

  1. Militær navigasjon - effektiv og troverdig
  2. Realfag og teknologi for marineoffiseren
  3. Mer for mindre
  4. Endring = ledelse + verdsetting


Publisert 8. juni 2016 10:10.. Sist oppdatert 31. januar 2017 13:45.