Populærvitenskapelige artikler

Her finner du en oversikt over artikler, kronikker og avisinnlegg.

​Jens Gunnar Dragsnes (major)

Dag Henriksen (oberstløytnant/professor)

Christian Moldjord (førsteamanuensis)


Sigmund Simonsen (førsteamanuensis, Dr.Philos)


  • Ukra​ina ogfolkeretten​. Kronikk i Adresseavisen onsdag 12. mars 2014. "Folkeretten står sentralt i konflikten. Vesten hevder at Russland bryter folkeretten ved å krenke Ukrainas suverenitet og territorielle integritet".
  • Når er det lov å angripe? Artikkel i Dagbladet 8. september 2013. "Over hundre tusen er drept i Syria-konflikten. Millioner er på flukt. Regimet har brukt kjemiske våpen mot sivile. USA og Frankrike sier situasjonen er uholdbar og de vurderer sterkt å gjøre noe selv uten FN autorisasjon. Har de lov til det? ".
  • ​Plakaten på veggen:Aldri mer. Artikkel i Dagbladet 14. august 2012. "Angrepet på Norge den 9. april 1940 kom overraskende og motstanden var sporadisk og liten. Med noen hederlige unntak preget unnfallenhet politisk ledelse og militære styrker".  

Øistein Espenes (Førstelektor)  
Karl Erik Haug  (Førstelektor, Dr.philos)

Karl Erik Haug (Førstelektor, Dr.philos)

  • Militærutenrikspolitikk. Avisinnlegg i Dagbladet 10. mars 2005. «Janne Haaland Matlary ordlegger seg som den neokonservative fløyen i amerikansk politikk»
  • ​Haaland Matlarysvoldsromantikk. Avisinnlegg i Dagbladet 25. februar 2005. «Ønsket om en «mer synlig» norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk er kanskje «in» i visse politiske miljø, men vi har ingen garanti for at en slik politikk virker slik man ønsker»
  • Hans Fr. Dahls synder​. Artikkel i Dagbladet 21. august 2001. «Den britiske forfatteren David Irving er gjennom dommen i London High Court fradømt enhver ære og troverdighet. Professor Hans Fredrik Dahl arbeider iherdig for å gjenreise sin.»

Publisert 23. oktober 2014 13:32.. Sist oppdatert 12. oktober 2016 10:37.