hv_986_forsvarssjefenbesøkthv_986_forsvarssjefenbesøkthttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=727https://youtu.be/FxKrVTmFRWU

Forsvarssjefen besøkte HVSKS

60 områdesersjanter var samlet på kurs ved Heimevernets skole- og kompetansesenter da forsvarssjefen overraskende dukket opp for å ønske de lykke til.
​Det var forsvarssjef Haakon Bruun Hanssens eget ønske å besøke HVSKS. Han forteller han hele tiden prøver å reise rundt i Forsvaret for å bli kjent med avdelingene, og for å bli oppdatert på kunnskap. For forsvarssjefen er det også viktig å sette Heimevernet inn i helheten av det forsvaret vi har i dag.

– Det var helt uventet at forsvarssjefen selv skulle komme på besøk, sier områdesersjant Joakim Persgård (HV-12) og ler.

 – Det er veldig koselig at han stikker innom og tar seg tid til dette. Det er også godt å høre han si at Heimevernet er og skal regnes med, og at det vi gjør blir satt pris på, forteller områdesersjant Tore Hisdal (HV-09).

 – Jeg syns det er litt hyggelig å kunne gjøre slik, sier Bruun-Hanssen.

 

 

hv_986_forsvarssjefenbesøkthv_986_forsvarssjefenbesøkthttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=729Forsvarssjefen fikk omvisning inne på de forskjellige avdelingene ved skolen. Foto: Karoline Lillemo/media/PubImages/20190312KL_FH2B0032.jpg

Hensikten med besøket var å øke forsvarssjefens egen kunnskap og innsikt i de justeringene og prioriteringene som nå blir gjort i Heimevernet.

 – Når vi nå gjør justeringer i Heimevernet, hvilken kompetanse er det som må bli viktig? Hvordan skal vi utvikle den kompetansen, og hvordan skal vi sikre at hele organisasjonen får den kompetansen de trenger? Det er nettopp det HVSKS har fortalt meg i dag at de jobber med, og de tiltakene de gjør høres veldig bra ut, sier han.

Bruun-Hanssen snakket med utdanning- og utviklingsavdelingen ved HVSKS om det som gjelder utdanning, og utviklingen av materiell, systemer og utstyr i Heimevernet. Han fikk også høre fra staben om utfordringene som er der, og hva som opptar den enkelte.

 

 

hv_986_forsvarssjefenbesøkthv_986_forsvarssjefenbesøkthttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=730Joakim Persgård (t.v) og Tore Hisdal er godt fornøyd med forsvarssjefens besøk ved skolen. Foto: Karoline Lillemo/media/PubImages/20190312KL_FH2B0067.jpg

– For oss var det supert å høre forsvarssjefen snakke til elevene vi har her om viktigheten med Heimevernet og jobben de elevene skal gjøre i Forsvaret. Det var også viktig for de ansatte å få avklaring blant annet på at forsvarssjefen ikke vil fremme anbefaling på å flytte HVSKS. Ifølge han blir den på Dombås. Det er godt å høre, sier sjef ved HVSKS Ove Ranum.

Forsvarssjefen skryter av HVSKS, og uttrykker at det blir gjort mye godt arbeid ved skolen.

 – Jeg ønsker alle ved HVSKS på Dombås lykke til videre. Forventingene til at man fortsetter i samme spor i årene fremover er definitivt til stede, avslutter han.
Publisert 14. mars 2019 09:52. av Karoline Lillemo.