NRK P1+: Musikkjournalist Rune Alstedt trådte sine musikalske korpssko i Ruseløkka guttemusikkorps og har siden spilt i og med flere orkester. Han har jobbet i radioklassikere som Nitimen, Norsktoppen, Kanskje på Norsktoppen og Seinkveld, for å nevne noenNRK P1+: Musikkjournalist Rune Alstedt trådte sine musikalske korpssko i Ruseløkka guttemusikkorps og har siden spilt i og med flere orkester. Han har jobbet i radioklassikere som Nitimen, Norsktoppen, Kanskje på Norsktoppen og Seinkveld, for å nevne noenhttp://forsvaret.no/media/PubImages/20161111Jostein Hestdal_2 (3).jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8315NRK P1+: Musikkjournalist Rune Alstedt trådte sine musikalske korpssko i Ruseløkka guttemusikkorps og har siden spilt i og med flere orkester. Han har jobbet i radioklassikere som Nitimen, Norsktoppen, Kanskje på Norsktoppen og Seinkveld, for å nevne noen. I programposten «Messing og treblås» presenterer han janitsjarmusikk i underholdningsdrakt og i marsjtakt.
STORE STUDIO 11. NOVEMBER: -Vi nærmer oss slutten av Heimevernets jubileumsår. Hva er vel mer riktig enn at vi setter et verdig punktum for jubileet med en konsert med vårt utrolig dyktige heimevernskorps – et korps som gjennom mange år har befestet sin pSTORE STUDIO 11. NOVEMBER: -Vi nærmer oss slutten av Heimevernets jubileumsår. Hva er vel mer riktig enn at vi setter et verdig punktum for jubileet med en konsert med vårt utrolig dyktige heimevernskorps – et korps som gjennom mange år har befestet sin phttp://forsvaret.no/media/PubImages/20161111Jostein Hestdal_1128.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8316STORE STUDIO 11. NOVEMBER: -Vi nærmer oss slutten av Heimevernets jubileumsår. Hva er vel mer riktig enn at vi setter et verdig punktum for jubileet med en konsert med vårt utrolig dyktige heimevernskorps – et korps som gjennom mange år har befestet sin posisjon som ett av våre aller beste militære korps. Vi er veldig stolte av korpset vårt, sa distriktssjef Karl-Henrik Fossmann i sin velkomsttale.
TROMPET OG DIREKSJON: Andreas Hanson tiltrådde stillingen som musikkdirektør for Forsvarets stabsmusikkorps i 2014. Han har studert trompet og direksjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og også studert direksjon i Storbritannia under Sir Andrew DavTROMPET OG DIREKSJON: Andreas Hanson tiltrådde stillingen som musikkdirektør for Forsvarets stabsmusikkorps i 2014. Han har studert trompet og direksjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og også studert direksjon i Storbritannia under Sir Andrew Davhttp://forsvaret.no/media/PubImages/20161111Jostein Hestdal_1496.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8318TROMPET OG DIREKSJON: Andreas Hanson tiltrådde stillingen som musikkdirektør for Forsvarets stabsmusikkorps i 2014. Han har studert trompet og direksjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og også studert direksjon i Storbritannia under Sir Andrew Davis, med praksis ved The Royal Opera, Covent Garden. Andreas Hanson er en ettertraktet opera- og ballettdirigent.

Hør! Hør! NRK P1+ kaller

Lytt på NRK P1+ lørdag 7. januar klokken 1730, når programposten «Messing og treblås» kringkaster musikalske perler «signert» HV-02s musikkorps.

​​​​​​​Lørdag er det klart for første del av musikkorpsets konsert, som ble spilt inn 11. november, da et femtitalls musikere iført tjenesteuniform med HV-patch «invaderte» NRKs Store studio på Marienlyst. Anledningen var å markere Heimevernets 70 år.​​

​​​​​​​​​​​​​​​«Messing og treblås»
Bakgrunnen for at NRK inviterte korpset inn i sin kulturelle «storstue», skyldes det faktum at kringkastingens musikknestor Rune Alstedt ønsket å gjøre et opptak til sin egen programpost «Messing og treblås». Programmet sendes hver lørdag klokken 17:30 og i 30 minutter i NRK P1+.

Våren 2016 gjorde han et dypdykk i NRKs musikkarkiv, og det viste seg at HV-02s
musikkorps ikke hadde hatt spillejobber for NRK siden 1992.

- Hva passet da bedre enn å la korpset opptre for å markere Heimevernets 70 år, forteller den erfarne musikeren, hvis sønn spiller i korpset.
 

Musikalsk «innertier»
Konserten ble intet mindre enn en musikalsk «innertier» med velklang, trøkk og særs gode soloprestasjoner både fra gjesteartist Reidun Sæther og fra korpsets sterke musikere under korpsets gjestedirigent Andreas Hanson. I drøyt en time denne fredags kvelden, som hadde samlet familie og venner av de vernepliktige musikerne samt inviterte gjester, stod blant annet marsjer, folketoner og musikaler på programmet.

Forsvarets stabsmusikkorps
NRK-veteranen er imponert over prestasjonene i Store studio og berømmer gjestedirigent Andreas Hanson, som er musikkdirektør i Forsvarets stabsmusikkorps og korpsets kunstneriske leder.

Siden 2000 har Hanson gjort jevnlige gjesteopptredener ved alle de store svenske symfoniorkestrene. Han har hatt dirigentjobber over hele Skandinavia, Baltikum, Russland, Polen og Storbritannia, hvor 47-åringen gjorde sin debut under BBC Proms 2000.

-Jeg fikk kort og godt hakeslepp og ble nesten stum av beundring. Det er helt fenomenalt hva Andreas Hanson har fått frem i korpset, understreker musikkjournalisten.

-
Dette var musisering og ikke spilling i vanlig forstand, mener Rune Alstedt, som legger til at det for ham er viktig å vise, for ikke å si gjøre hørbart, også de mer kulturelle sidene ved Forsvarets virksomhet utover kuler og krutt.

Boost
Ole Kjærnsmo er nestkommanderende i korpset til Oslo og Akershus heimevernsdistrikt 02 og er særdeles godt fornøyd med innsatsen.

-Musikerne var topp konsentrerte og presterte utrolig bra. Dette gav oss en positiv boost faglig og mentalt, fremhever kapteinen, som synes det var stor stas å kunne innta NRKs Store studio.

Konsertens del to sendes lørdag 14. januar. Hør den her.​

 

 

Dette sendes lørdag 7. januarDette sendes lørdag 7. januar<p>- ​Fanvakten, svensk marsj<br><span style="font-size:1rem;">- An American in Paris, musikalmelodier av George Gershwin<br></span><span style="font-size:1rem;">- Mack The Knife, fra Tolvskillingsoperan av Kurt Weil, sangsolist Reidun Sæther</span><span style="font-size:1rem;">​<br></span><span style="font-size:1rem;">- ​​Slått, inspirert av norske folketoner, av Ola Hjellemo<br>- Climb Every Mountain, fra musikalen Sound of Music, sangsolist Reidun Sæther<br>- Kjempeviseslåtten, av Harald Sæverud<br>- Hemväernets Marsj, marsj skrevet av Helge Damberg.<br></span></p>http://forsvaret.no/hv/Lists/FactBoxList/DispForm.aspx?ID=5

Publisert 6. januar 2017 15:27. av Ola Christensen, Bilder: Jostein Hestdal. Sist oppdatert 8. januar 2017 13:20.