hv_955_medledelseiryggmargehv_955_medledelseiryggmargehttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=616/media/PubImages/toften1.jpg
hv_955_medledelseiryggmargehv_955_medledelseiryggmargehttp://forsvaret.no/hv/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=617/media/PubImages/DSC_0368.jpg

Med ledelse i ryggmargen

Han har vært sjef i to konsern og styreleder i 30 ulike selskap. Oddbjørn Toften er likevel ikke i tvil om at erfaringen fra Heimevernet har gjort han til en bedre leder.

Fra kontorvinduet sitt har Oddbjørn Toften god utsikt mot Sortlandsundet. Men det er ikke ofte han tar seg tid å nyte utsikten. Det meste av tiden har gått med til å være konsernsjef og nå arbeidende styreleder for SE-gruppen og Buldozer Maskinlag på Sortland. To selskap som omsetter for nesten 1 milliard og har om lag 290 ansatte. I tillegg har han over 30 ulike styreverv, mange som leder.

På toppen av dette har han rukket å være både områdesjef og avsnittssjef i Heimevernet. Pluss gjerne på noen frivillige verv som leder i ulike idrettsklubber og foreninger.

- Å lede ligger i ryggmargen min. Jeg liker å se resultatene lederskapet gir. Min første ledererfaring fikk jeg som trener og styreleder i Sortland Alpinklubb, 15 år gammel, sier Toften.

Spille folk godE

Siden da har det meste dreid seg om å lede for 61-åringen. I bedrifter, Heimevernet, klubber og foreninger. Nå er han i ferd med å trappe ned noe, men har fortsatt flere styreverv samtidig enn de fleste har i et helt liv. Og til tross for alderen har han ikke gitt slipp på Heimevernet. Nå er majoren inne minst en gang i året på øvelse som presse- og informasjonsoffiser i HV-16.

- Jeg har 30 år bak meg i Heimevernet nå, smiler han bak den karakteristiske barten.

Beste måte for lederskap er å spille folk gode. Det vil si at du bruker dem der de er best. Du kan sammenligne det med å sette sammen et fotballag. Det er ikke nødvendigvis de store stjernene som utgjør laget, men summen av alt.

Som leder over så mange år har han klare meninger om hva lederskap er.

- Lederskap er å få en organisasjon eller personer til å fungere optimalt, både sammen og enkeltvis. Det vil si utnytte de ressursene som man har rundt seg. Beste måte for lederskap er å spille folk god. Det vil si at du bruker dem der de er best. Du kan sammenligne det med å sette sammen et fotballag. Det er ikke nødvendigvis de store stjernene som utgjør laget, men summen av alt, sier Toften.

Kommunikasjon er viktig

Toftens lederstil går ut på å ha gode folk rundt seg og spille de god.

- Samtidig er jeg klar og tydelig som sjef. Det skaper tillitt. Det betyr mye for meg at de folkene som er rundt meg sier det de faktisk mener. Kommunikasjon er noe av det viktigste i ledersammenheng. Alle kommuniserer ut ifra sitt ståsted og er vi ikke klar over det, så sliter vi med kommunikasjon. Det er den som kommuniserer sitt ansvar at det blir oppfattet riktig. Og det er der man ofte gjør feil. Vi tror at ting er oppfattet slik vi har det inne i vårt hode. Kroppsspråket er den beste måten å kontrollere at beskjeden er forstått, mener 61-åringen.

- Har den ledererfaringen du har fra HV vært overførbar til den sivile jobben?

- Ja, så absolutt. Stilen din som leder blir det du setter sammen av alt du har erfart og alt du har gjort i livet. Det inkluderer alle feil. Jeg er ikke i tvil om at det å ha vært leder i HV er med på å korrigere min kurs som leder. Du får erfaringer som du tar med deg og som du bruker videre. Og en slik verdifull erfaring er ofte lettere å få i HV enn i en bedrift.

- Tjenesten har for meg vært veldig givende og gitt meg mye. Jeg er blitt en bedre leder av å være i HV. Og jeg tror alle som er ledere og er innom Heimevernet i ulike funksjoner vil kunne skrive under på at de har mye å ta med seg inn i det sivile igjen – og motsatt, fastslår Toften.

Publisert 22. juni 2018 15:03..